Denna text är kommersiell och innehåller annonslänkar

Träning

Yoga

Här är bästa yogamattorna

  • Clara Öhrn
Publisert:

En yogamatta av bra kvalitet med bra grepp är viktigt, oavsett om du är en riktig yogi eller har lite mindre erfarenhet av yoga.

Yogamattor är även perfekta att använda sig av vid hemmaträningen eller att ta med sig till gymmet.

Här är våra favoriter.

Foto: insta_photos / iStockphoto

Det finns mängder av yogamattor i olika prisklasser. Det viktigaste att tänka på när du köper är att välja en med bra grepp, som inte glider runt på golvet och att mattan är tillverkad i ett bra material utan gifter.

Yogamattor finns i olika tjocklekar och material. Vilken du väljer beror på vilken typ av yoga du oftast utför. Vid varm yoga är det särskilt viktigt med en matta som du inte halkar runt på. Vid yoga i kallare klimat kan det vara skönt med en yogamatta i ull, dessa passar även utmärkt vid lugnare yogaformer som till exempel yinyoga eller kundalini.

Om du har känsliga knän eller ofta utför yoga där du står i samma position en längre tid rekommenderar vi att välja en tjockare matta.

Grounded factory – Inhale exhale super grip yoga mat

En snygg yogamatta med mycket bra grepp tillverkad i naturligt gummi och veganskt läder. Ger ett stadigt grepp och är skönt för knäna. Innehåller inget latex, pvc eller några andra ohälsosamma kemikalier.

Yogamattan är 3,5 mm tjock och extra lång vilket gör att den passar bra för många yogaformer och även om du vill använda mattan till annan träning.

Denna matta ska inte användas till varmyoga.

Wellness shop

Korkmatta från Casall

Denna snygga matta i naturgummi och kork är 5 mm tjock och mycket hållbar. Tack vare tyngden i mattan får du ett bra grepp mot golvet och en god stabilitet. Korkmaterialet ger en skön naturlig känsla och passar utmärkt för återhämtande yoga.

Mattan är producerad i Portugal och är enbart tillverkade av naturliga material. När mattan blir fuktig så förbättras greppet ytterligare, så ett tips är att fukta den med lite vatten om du upplever ytan som lite hal.

Köp mattan här!

Yogiraj All-round Yoga Mat

En yogamatta för alla! 4 mm tjock med bra hållbarhet – yogamattan blir bättre och bättre ju mer du använder den.

Mattan väger runt ett kilo och är enkelt att ta med sig till yogastudion eller till gymmet. Tvätta i 30 grader och låt hängtorka eller torka av med en våt trasa vid behov.

Beställ all-round yogamattan från Yogiray för endast 329 kronor direkt här!

Yogamatta i ull från Casall

En otroligt fin och mjuk matta tillverkad i ull. Passar perfekt till lugna övningar där du sitter eller ligger ner. Tack vare tjockleken har mattan bra isolering mot underlaget när du tränas.

På undersidan av mattan finns en latexbeläggning för att undvika att mattan glider. Yogamattan levereras i en fin påse tillverkad av 100% bomull.

Beställ yogamattan i ull här!

Yogamatta med fint mönster från Avento

En härlig yogamatta i vackert indiskt mönster med ovansida i mockakänsla som ger ett mjukt och stadigt grepp. Undersidan i gummi gör att mattan inte glider.

Mattan är enkel att rulla ihop och rengöra med en fuktig trasa. Yogamattan har en tjocklek på 4 mm och är 183 cm lång, vilket gör att den passar de flesta.

Köp yogamatta från Avento direkt här.

ANNONS

Dags för nya träningstights? Du hittar dem hos Stronger här!

Stronger (Extern länk)

Dags för nya träningstights? Du hittar dem hos Stronger här!
Text
  • Clara ÖhrnClara Öhrn är content manager på Wellness och har tidigare jobbat som reporter på Aftonbladets redaktion för feature och sociala medier. Clara har en kandidatexamen i media och kommunikationsvetenskap från Mittuniversitetet. Hon har även studerat Global Trendwatching på Amsterdam University of Applied Sciences och retorik vid Stockholms Universitet.