”Nej, du behöver inte älska din kropp”

 • Rebecka Wållgren
Publisert:

Vi får ofta höra att man ska älska sin kropp. Men måste vi verkligen göra det?

– Jag tycker det är ett jättehögt krav att ställa på en kropp att man ska älska den, säger fysioterapeuten och personlig tränaren Elin Bjärkstedt i podden Revolutionskvarten

I sista delen av fyra poddar på temat råstyrka pratar Erika Kits Gölevik om om normer, ideal och vad det egentligen innebär att älska sin kropp med Elin Bjärkstedt som är fysioterapeut, personlig tränare samt driver personligaretraning.se och gymmet Lagret i Stockholm.

Måste man älska sin kropp?

– Nej, jag tycker att det är ett jättehögt krav att ställa på en kropp, att man ska älska den. Att älska sin kropp tror jag kommer från en kroppspositiv rörelse. Men för vems skull ska vi göra det, säger Elin Bjärkstedt.

– Vi skulle ju aldrig säga till en man att du måste älska din kropp! Varför ska kvinnor behöva älska sin kropp? Kan vi inte bara få ha en kropp eller vara en kropp.

Att komma till det stället där man faktiskt älskar sin kropp ställer också höga krav på den egna insatsen.

– När man skriver och pratar om det här att älska sin kropp så handlar det ofta ett jobb man ska göra. ”Sätt på dig de finaste kläderna du har och spegla dig själv ur alla vinklar”. Det låter jättejobbigt! Istället för att tänka att ”här är min kropp och den tar mig fram i livet”.

Lyssna på hela avsnittet här

ANNONS

Träna i stil! Dina träningskläder hittar du hos Stronger - just nu REA upp till 60%

Stronger (Extern länk)

Redaktionens val

 1. HÄLSA

  Här hittar du alla avsnitt av podden Revolutionskvarten

 2. STYRKETRÄNING

  Därför är tyngdlyftning bra för din hälsa

 3. TRÄNING

  Du måste inte känna träningsglädje

Utforska Wellness

Om skribenten

 • Rebecka WållgrenRebecka Wållgren är reporter och redaktör för Aftonbladet Wellness sedan februari 2021. Rebecka började på Aftonbladet 2013 och arbetade redan då på Wellness. Hon har även varit på Viktklubb, Wendela och The You Way. Sedan tog hon en sväng till Bonnier Magazines & Brands där hon var webbredaktör för Lantliv och Sköna hem. Utbildning: Rebecka har gått journalistprogrammet vid Göteborgs universitet. Tidigare har hon även studerat Litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet.