
Hyperice
Hyperice Vyper 2.0
1 999,00 kr
Tillfälligt slut
Denna text är kommersiell och innehåller annonslänkar
Att aktivt jobba med rörlighet och flexibilitet kan ge dig en starkare och uthålligare kropp.
Foamrollers kan förutom att minska stelhet även snabba på återhämtningen efter ett hårt träningspass.
Wellness har tagit hjälp av personliga tränaren Jamina Gatti som tipsar om de bästa övningarna med en foamroller.
Det finns många anledningar till att använda en foamroller. Vid korrekt användning kan en foamroller hjälpa till att minska stelhet, påskynda återhämtningen, minska inflammation och öka rörligheten i lederna. Foamrolling kan med fördel användas både före och efter ett träningspass, beroende på behov.
– Alla kan använda en foamroller, bara man har koll på vad man gör. En foamroller kan användas i förebyggande syfte och för att mjuka upp muskelfascian före dina träningspass, säger Jamina Gatti.
Om du har ett särskilt problemområde som du arbetar med är det viktigt att komma ihåg att ha tålamod och göra dina övningar regelbundet.
Allt fler får problem med smärta och stelhet i bröstryggen, vilket i sin tur ofta leder till dålig hållning. Genom att använda en foamroller kan du minska stelheten.
Gör så här:
Den breda ryggmuskeln, även kallade ”latsen” på träningsspråk, blir ofta spänd vilket kan leda till en ökad svank och framåtroterade axlar. Därför är just denna muskel bra att mjuka upp med en foamroller.
– Den här muskeln är ofta rätt öm så applicera så mycket kroppstryck på foamrollern som du står ut med, tipsar Jamina.
Gör så här:
Sätet tenderar att bli stelt hos många, framförallt på grund av för mycket stillasittande. Detta leder ofta till smärta i ländryggen vilket på sikt kan bidra till en icke-fungerande sätesmuskel.
Gör så här:
Framsida lår kan ofta orsaka smärta i knäna vid ansträngning om musklerna är för stela. Med hjälp av den här övningen kan du mjuka upp området.
Gör så här:
Till denna övning behöver du en lång foamroller. Sikta på att utföra övningen i 10 minuter, förslagsvis som en nedvarvning efter ett pass, på kvällen innan läggdags, eller varför inte som en paus under arbetsdagen.
Gör så här:
Vilken typ av foamroller du ska använda beror på vilka behov du har och vilken muskelgrupp du vill nå. Här har vi listat de vanligaste typerna.
En lång foamroller är bra att använda både vid avslappningsövningar och vid stretch av rygg, nacke och höfter. Denna typ av släta foamroller brukar också kallas för Yoga roller och kan med fördel även användas vid flera yoga- och pilatesövningar.
Köp en lång foamroller från Casall här!
En slät kort foamroller med hög densitet skapar ett rejält tryck på musklerna för att minska på spänningar och stelhet. Den här foamrollern är lätt vilket gör den enkel att ta med i väskan. Passar perfekt att använda till specifika muskelgrupper, som till exempel benen.
En taggig foamroller, även kallad trigger roller. Fungerar på samma sätt som en slät foamroller men tack vare texturen når den djupare och kan massera specifika punkter i musklerna.
Beställ din foamroller direkt här!
En elektrisk foamroller som effektivt masserar stela muskler. Ökar flexibiliteten och cirkulationen. Vibrationerna gör att du når djupare vilket effektivt ökar aktiviteten i musklerna. En riktigt skön foam roller för dig som vill ha det lilla extra.
Hyperice
Hyperice Vyper 2.0
1 999,00 kr
Tillfälligt slut
För att komma åt specifika punkter i muskeln kan du använda dig av en pressure point ball. På så vis stretchar du muskeln och ökar blodcirkulationen vilket kan lindra smärta och stelhet.
Köp pressure point ball i bambu från Casall här!
ANNONS
Dags för nya träningstights? Du hittar dem hos Stronger!
Stronger (Extern länk)
Stress, magproblem – och kristaller. Hitta din bästa hälsa.
Ångest, utmattning & ensamhet – hur mår du?
Styrka, flås & rörlighet – på olika sätt
Hur vill du äta? Läs om de senaste rönen
Boosta kroppen från topp till tå – allt om hud, hår & egenvård
Om lust som försvinner och om lust som exploderar, om självkärlek – och kittlande tips
Sjukdomar, symtom och behandling – allt för ett underliv i balans
Vad säger ditt stjärntecken om dig?