Träna i skogen med naturen som redskap

 • Rebecka Wållgren
Publisert:

Är det dåligt väder? Gå ut och träna. Wellnessprofilen Erika Kits Gölevik visar hur man enkelt kan använda pinnar, stenar och träd som redskap för att träna.

Det bästa att göra när det är kallt och regnigt är att gå ut i skogen och träna menar Wellnessprofilen Erika Kits Gölevik. Och några redskap behöver du inte ta med dig. Stenar, pinnar och träd fungerar utmärkt att träna med.

– Gör det inte så komplicerat. Gå ut och använd de grejerna du hittar. Du kan ta pinnar och göra övningar med. Du kan lyfta stenar. Du kan göra en klassisk jägarvila mot ett träd.

Det viktiga när man tränar är inte hur många gånger du gör en viss övning i en viss vinkel utan att du rör dig som kroppen ska kunna röra sig uppåt, framåt, neråt åt sidorna, menar Erika.

– Tänk bara riktningar. Lyft saker uppåt, framåt, åt sidorna, rör dig uppåt, framåt, neråt, det är det kroppen ska kunna göra så det är det vi behöver göra. Vi behöver inte göra exakt antal övningar. Bara gå ut! Speciellt om det är regnigt och kallt.

Lär dig stå på händerna

Så här gör du Erikas favoritövning i skogen.

 • Ställ dig en benlängd ifrån ett träd
 • Sätt händerna i backen.
 • Lägg lite vikt i händerna genom att sätta ett ben på trädet och sen det andra
 • Lyft och försök balansera

ANNONS

Träna i stil! Dina träningskläder hittar du hos Stronger - just nu REA upp till 60%

Stronger (Extern länk)

Uteliv på sommaren - Lars Fält

criseq

Uteliv på sommaren - Lars Fält

269,00 kr

Läs mer

Wellness shop

Redaktionens val

 1. LÖPNING

  Den gamla barnleken är perfekt intervallträning

 2. MEDITATION

  Hälsoutmaningen: Gör detta en gång i veckan

 3. HÄLSA

  Krama ett träd och stärk ditt immunförsvar

Utforska Wellness

Om skribenten

 • Rebecka WållgrenRebecka Wållgren är reporter och redaktör för Aftonbladet Wellness sedan februari 2021. Rebecka började på Aftonbladet 2013 och arbetade redan då på Wellness. Hon har även varit på Viktklubb, Wendela och The You Way. Sedan tog hon en sväng till Bonnier Magazines & Brands där hon var webbredaktör för Lantliv och Sköna hem. Utbildning: Rebecka har gått journalistprogrammet vid Göteborgs universitet. Tidigare har hon även studerat Litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet.