Fem ansiktsmasker att älska!

Publisert:

En härlig ansiktsmask borde finnas i varje badrumsskåp.

Wellnessredaktionen tipsar om sina fem favoriter – kanske hittar du en som passar dig.

Clara Öhrn, content manager:

Freshly juiced vitamin e mask, Klairs

En av mina favoriter är den här E-vitaminmasken från Klairs. Jag gillar den för att den kan användas både som mask och som ansiktskräm. Den är mjukgörande och har anti-inflammatoriska egenskaper. Dessutom innehåller den en av mina favoritingredienser niacinamide, som passar perfekt för mig som lätt får orenheter i huden då det är porsammandragande och talgreglerande. Masken har en väldigt trevlig geléaktig konsistens som smälter in i huden, vilket jag älskar!

ANNONS

Köp Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask direkt här!

Nordicfeel (Extern länk)

Ida Söderberg, redaktör:

Pumpkin enzyme mask, Peter Thomas Roth

En underbar mask. Den bränner, river, och gör ansiktet lent och rent. Den passar utmärkt om du har bråttom, då den ska verka mellan tre till sju minuter. Jag har spritt ordet till många och ingen har blivit besviken. Den gör sitt och den doftar ljuvligt. Och juligt. Den enda masken du behöver. Det enda negativa är väl prislappen, men jag skulle säga att den är dryg.

ANNONS

Köp Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme Mask här!

Lyko (Extern länk)

Agneta Elmegård, beautyreporter:

Bio retinol gold mask, Evolve

Det här är ett lätt val. Jag har testat många masker genom åren men den här står ut. Bio retinol gold mask från brittiska Evolve är i en klass för sig själv. Den stelnar inte eller krakelerar utan den lägger sig som ett skönt skimmer över huden och återfuktar den. Den innehåller ett tiotal olika ekologiska oljor och bland annat den hajpade murumurafröaoljan. Bioretinolen sätter fart på huden utan att irritera.Dessutom är doften halva upplevelsen tack vare arganoljan. Kunde man bada i den skulle jag göra det. Jag kallar den för Tutankhamonmasken!

ANNONS

Beställ Bio retinol gold mask från Evolve här!

Bangerhead (Extern länk)

Malin Wigen, reporter:

Drink up intensive overnight mask, Origins

Sedan några år tillbaka köper jag denna nattmask årligen i samband med att det blir kyligare väder. Den doftar otroligt gott samtidigt som den är som en törstsläckaren för min torra hy. Jag brukar sova med den efter behov men har även använt den som nattkräm flera dagar i rad när jag behöver fuktbomba huden extra mycket. Även andra i min omgivning har köpt den på min rekommendation och än har jag inte hört någon som är missnöjd!

Beställ masken här!

Rebecka Wållgren, reporter:

Instant hydrating mask, Beauté pacifique 

Den här masken har fått en rejäl hajp och det är lätt att förstå varför. Den känns skönt sval på huden när man applicerar den och efteråt är min torra hud ett minne blott. Huden blir len, mjuk och får verkligen ordentligt med glow. Jag föredrar att tvätta av den efter 10 minuter men den går även att använda som nattmask. Jag hade dock gärna varit utan parfymen som finns i masken.

Annons

Unna dig en nattmask

ANNONS

Köp Instant hydrating mask, Beauté Pacifique

Lyko (Extern länk)

Utforska Wellness

Om skribenten

  • Rebecka WållgrenRebecka Wållgren är reporter och redaktör för Aftonbladet Wellness sedan februari 2021. Rebecka började på Aftonbladet 2013 och arbetade redan då på Wellness. Hon har även varit på Viktklubb, Wendela och The You Way. Sedan tog hon en sväng till Bonnier Magazines & Brands där hon var webbredaktör för Lantliv och Sköna hem. Utbildning: Rebecka har gått journalistprogrammet vid Göteborgs universitet. Tidigare har hon även studerat Litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet.