Dags att skaffa ett statement-läppstift

Här är vårens hetaste toner

Publisert:

Glöm matta läppar i ljust beigerosa. I vår är det statement-läppar som gäller.

Röda, orange eller varför inte mörkt plommonfärgade?

Allra helst latex-glansiga eller med en mörk läppenna till.

I kristider säljs det fler röda läppstift än annars. Och det är kanske inte så konstigt. Läppstift är en relativt billig produkt som förändrar ditt utseende snabbt och enkelt. Och en gnutta färg kommer man långt med.

Läppstiftseffekten som den kallas syns även på röda mattor och catwalks. Statementläppar är helt klart en av de största makeup-trenderna våren 2023. Och vi snackar verkligen starka toner som gärna tar huvudrollen och låter resten av makeupen bli enklare.

– Läpparna kommer att bli djärvare än någonsin under det nya året – så djärva att de kan stå för sig själva, säger makeupartisten Tobi Henney till Vogue.

Hon rekommenderar att hålla huden ren och ha diskreta fransar och ögonbryn för att sätta läpparna i centrum.

Margot Robbie dök upp på Golden Globe i diskret rosa rouge och ett par riktiga statement-läppar i rött.
Margot Robbie dök upp på Golden Globe i diskret rosa rouge och ett par riktiga statement-läppar i rött.

Glansigare läppar

Tidigare har vi sett mycket matta färger men i vår kommer du även att se en hel del riktigt glansiga och glossiga läppar.

– De glossiga, röda läpparna som syntes på Moschino och Miu Mius visningar såg så lyxiga ut. Jag kommer att leta efter tillfällen då jag kan göra glansigare läppar framöver, säger makeupartisten Alex Babsky (som bland annat har Florence Pugh som kund) till  Allure.

Trendigaste färgerna

Det är inte längre 50 nyanser av nude som vi ser i vårens trendpalett. Tonerna som gäller är intensivt röda, burgundy, orange, lila och brunaktiga toner .

– Sofistikerade och förföriska toner i burgundy och plommon tillsammans med ren hud kommer att trenda rejält, säger Ninni Nummela som är makeup-artist hos Chanel till tidningen Who What Wear.

En annan stor trend som flera makeupartister pratar om inför våren är läppennan.

– Läppennan gör comback och inte bara för att vara pricken över i:et utan också för att sticka ut på egen hand när den appliceras i en lite mörkare ton än läppstiftet, säger Ninni Nummela.

Redaktionens köptips

1. Dior Addict - Shine Lipstick Lucky, 2. Chanel Rouge Allure Pirate, 3. Clinique Pop, Cola Pop, 4. MAC Lustreglass Lipstick Succumb To Plum
1. Dior Addict - Shine Lipstick Lucky, 2. Chanel Rouge Allure Pirate, 3. Clinique Pop, Cola Pop, 4. MAC Lustreglass Lipstick Succumb To Plum

ANNONS

Köp ditt läppstift från Lyko här!

Lyko (Extern länk)

Gigi Hadid med en mörkare läppenna till sitt röda läppstift på Met-galan
Gigi Hadid med en mörkare läppenna till sitt röda läppstift på Met-galan

Utforska Wellness

Om skribenten

  • Rebecka WållgrenRebecka Wållgren är reporter och redaktör för Aftonbladet Wellness sedan februari 2021. Rebecka började på Aftonbladet 2013 och arbetade redan då på Wellness. Hon har även varit på Viktklubb, Wendela och The You Way. Sedan tog hon en sväng till Bonnier Magazines & Brands där hon var webbredaktör för Lantliv och Sköna hem. Utbildning: Rebecka har gått journalistprogrammet vid Göteborgs universitet. Tidigare har hon även studerat Litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet.