Denna text är kommersiell och innehåller annonslänkar

Ansiktsolja – tillför näring till huden

 • Clara Öhrn
Publisert:

En ansiktsolja tillför näring, mjukgör och låser in fukt i huden.

Det finns flera varianter som passar olika hudtyper.

Här hittar du fem härliga ansiktsoljor.

En ansiktsolja är ett perfekt sista steg i din hudvårdsrutin. Den rika oljan låser in fukt i huden från dina andra produkter och gör huden mjuk och smidig. Därför kan olja användas efter din ansiktskräm, eller eventuellt ersätta krämen helt.

En vanlig missuppfattning är att ansiktsolja inte kan användas på fet hy, men även en fet hy kan må bra av en olja för att tillföra extra näring, särskilt under vintern.

1. Björk and berries birch recovery face oil

En härlig ansiktsolja som är idealisk för torr till väldigt torr hy. Innehåller björklövsextrakt, gurkörtsolja samt ekologisk jojobafröolja som boostar huden med näring och intensiv fukt. Absorberas snabbt och ger omedelbar lyster. Kan användas i hela ansiktet eller på torra partier.

Beställ ansiktsoljan här

2. Kiehls midnight recovery concentrate

Kiehls midnight recovery concentrate är en fantastisk olja med nattljusolja, lavendelolja och squalane som är känt för att stärka hudens fuktbarriär. Har en otroligt härlig doft, ger förnyad lyster och fasthet samt minskar synligheten av fina linjer och rynkor. En perfekt del av din kvällsrutin, helt enkelt.

Läs mer och köp här!

3. Emma S retinol facial oil

Denna ansiktsolja innehåller superingrediensen retinol som ska motverka rynkor och fina linjer. Oljan innehåller den rekommenderade halten 0,3% av den mycket effektiva men mer skonsamma Vitamin A-ingrediensen Retinoate. Retinol Facial Oil kommer i en lätt oljeform vilket gör den skön och enkel att använda samtidigt som den tillför även huden fukt, lyster och mjukhet till huden.

Läs mer och köp här!

4. 100% kallpressad nyponolja från The Ordinary

Denna ekologiska, kallpressade nyponolja från hudvårdsmärket The Ordinary har, förutom ett väldigt överkomligt pris, flera andra egenskaper som återfuktar och minskar ålderstecken. Nyponfröolja innehåller bland annat linolsyra, linolensyra och provitamin A, vilka alla verkar positivt för huden.

Läs mer och köp här!

5. Kallpressad jojobaolja från Maria Åkerberg

Denna jojobaolja från Maria Åkerberg är en universalprodukt som har fina egenskaper för hela familjen. Oljan binder hudens fukt, ökar hudens skyddsbarriär och gör den sammetslen. Kan användas som ansiktsolja, på extra torr hy, eksem och mycket annat. En riktig superolja, helt enkelt.

Läs mer och köp här!

ANNONS

Testa Lyko Lovables: Inspirationskit med handplockad skönhet i begränsad upplaga!

Lyko (Extern länk)

Testa Lyko Lovables: Inspirationskit med handplockad skönhet i begränsad upplaga!

Redaktionens val

 1. KOMMERSIELLT INNEHÅLL

  Det här är niacinamide – så fungerar ingrediensen

 2. KOMMERSIELLT INNEHÅLL

  Retinol – så fungerar superingrediensen

 3. KOMMERSIELLT INNEHÅLL

  9 ansiktstvättar för alla hudtyper

Utforska Wellness

Om skribenten

 • Clara ÖhrnClara Öhrn är content manager på Wellness och har tidigare jobbat som reporter på Aftonbladets redaktion för feature och sociala medier. Clara har en kandidatexamen i media och kommunikationsvetenskap från Mittuniversitetet. Hon har även studerat Global Trendwatching på Amsterdam University of Applied Sciences och retorik vid Stockholms Universitet.