Så bra är ögonlockskrämen som lovar resultat direkt

Publisert:

Ett ögonlyft utan operation!

Det låter fantastiskt, men stämmer det?

Vi har testat Remescars Sagging eyelids.

Du har säkert sett Remescars ögonlockskräm dyka upp som annons i sociala medier. Det utlovar ett ögonlyft utan operation. Det låter för bra för att vara sant, och det är det kanske också.

Pris: 395 kronor för 8 milliliter

Rebecka Wållgren
Rebecka Wållgren

Vad är bra? Före och efterbilderna på förpackningen är fantastiska. Med spänning applicerar jag krämen som lovar resultat direkt. Det stramar något i huden men jag ser ingen skillnad, det var för lite kräm. På försök två blir det för mycket vilket inte heller det ger något resultat (förutom små torra ”klumpar” på mina ögonlock). Först på tredje försöket får jag till exakt rätt mängd kräm. Det känns som att någon drar lite i mina ögonlock när den torkar och det syns faktiskt en liten skillnad efteråt. Men inte alls så mycket som jag hade hoppats på. Mina ögonlock är dock mindre hängande än personerna i marknadsföringen. Kanske har salvan bättre effekt ifall den har ”mer ögonlock” att arbeta med.

Vad är dåligt? Det är svårt att få till rätt mängd salva. Får man till rätt mängd stramar det rejält vilket kan kännas lite obehagligt. Salvan lämnar även en vit hinna på ögonlocket. Den lilla effekten jag såg försvann dessvärre efter ett par timmar. Ett ögonlyft utan operation. Njaaa, inte riktigt.

Är den prisvärd? Chansen att det faktiskt skulle kunna fungera kan absolut vara värt 395 kronor. För mig är det uppenbarligen inte värt pengarna men kanske kan den (om än tillfälligt) fungera för någon annan och då är 395 kronor ett kap jämfört med en operation eller plasmaljus.

Före till vänster och efter till höger
Före till vänster och efter till höger

Utforska Wellness

Om skribenten

  • Rebecka WållgrenRebecka Wållgren är reporter och redaktör för Aftonbladet Wellness sedan februari 2021. Rebecka började på Aftonbladet 2013 och arbetade redan då på Wellness. Hon har även varit på Viktklubb, Wendela och The You Way. Sedan tog hon en sväng till Bonnier Magazines & Brands där hon var webbredaktör för Lantliv och Sköna hem. Utbildning: Rebecka har gått journalistprogrammet vid Göteborgs universitet. Tidigare har hon även studerat Litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet.