Denna text innehåller annonslänkar

Vattenfast mascara – 7 bra köp

Publisert:

Under sommaren och vid festliga tillfällen är det bra att satsa på en vattenfast mascara för att garantera att mascaran sitter på plats.

Här hittar du våra bästa köptips på vattenfasta mascaror som garanterat sitter där de ska.

Maybelline lash sensational sky high - vattenfast mascara

Maybelline lash sensational har blivit en av de mest populära mascarorna på Tiktok. Denna variant är vattenfast och är faktiskt minst lika bra som originalet. Mascaran ger dig mycket volym och fyllighet samtidigt som den verkar separerande och klumpfritt, vilket ger känslan av fler och längre fransar.

Läs mer och köp här! (Annons)

Sensai 38°C

Sensai 38°C är en vattenfast mascara som kan tvättas bort med vanlig sminkborttagning, då den löses upp vid 38 grader eller varmare. Klarar både svett, regn och bad samtidigt som den ger vård och fukt till fransarna. Den lilla borsten gör det lätt att applicera och ger snygga, naturliga ögonfransar.

Läs mer och köp här! (Annons)

Lash paradise Waterproof från Loreal

L'Oréal Paris Lash Paradise Black Waterproof

En av redaktionens favoriter i budgetkategorin! Vattenfast mascara från L'Oréal som sitter hela dagen och ger mycket volym men ett naturligt resultat. Borsten är lätt att använda och kommer åt alla fransar.

Läs mer och köp här! (Annons)

Essence Lash princess

En vattenfast mascara som kostar under femtiolappen, vilket gör denna till ett riktigt bra budgetalternativ! Mascaran klarar allt från svett till tårar och håller sig definitivt på plats under hela arbetsdagen eller träningspasset. Borsten är koniskt formad vilket gör det enkelt att komma åt alla fransar.

Läs mer och köp här! (Annons)

Clinique high impact mascara

En av redaktionens favoriter är denna vattenfasta version av Cliniques klassiker High impact mascara! Varken rinner eller kladdar och ger perfekt volym till dina fransar. Passar även den med känsliga ögon och kontaktlinsbärare.

Läs mer och köp här! (Annons)

Too faced - Better than sex mascara - Waterproof

Too faced better than sex mascara är en favorit hos många! Denna version är vattenfast och är minst lika bra som originalet. Den timglasformade borsten är optimalt utformad för att både ge volym, fyllighet och längd på fransarna.

Läs mer och köp här! (Annons)

Lights, Camera, Splashes vattenfast mascara från Tarte

Längd, volym böj – ja den här mascaran ger dig allt du vill ha! Denna favorit från Tarte håller färgen på plats hela dagen, oavsett vilka aktiviteter du tar dig an. Innehåller även ingredienser som verkar vårdande för dina ögonfransar.

Läs mer och köp här! (Annons)

Så tar du bort vattenfast mascara

Då tanken med en vattenfast mascara ofta är att de ska sitta som berget, krävs en riktigt bra oljebaserad sminkborttagning för att få bort produkten på kvällen.

Blöt ned en bomullsrondell med removern och lägg mot ögat. Håll bomullen över ögonlocket en stund tills mascaran börjar lösa upp sig. Svep sedan bort mascaran, med mjuka rörelser, i samma riktning som fransarna. Undvik att gnugga då detta kan skada dina fransar och irritera ögonen.

Bi-facil från Lancome

Bi-facil från Lancome

Ännu en klassiker som både är dryg och effektiv. Sminkborttagningen får bort all typ av vattenfast make-up, men är samtidigt skonsam och kan användas av både personer med känsliga ögon och kontaktlinsbärare.

Läs mer och köp här! (Annons)

Annons

Unna dig en nattmask

Utforska Wellness

Om skribenten

  • Clara ÖhrnClara Öhrn är content manager på Wellness och har tidigare jobbat som reporter på Aftonbladets redaktion för feature och sociala medier. Clara har en kandidatexamen i media och kommunikationsvetenskap från Mittuniversitetet. Hon har även studerat Global Trendwatching på Amsterdam University of Applied Sciences och retorik vid Stockholms Universitet.