Denna text innehåller annonslänkar

Fina rouge för en solkysst look

Publisert:

Årets hetaste make up-trend är utan tvekan rouget!

Oavsett om du vill testa den solkyssta looken eller om du vill applicera ditt rouge på ett mer klassiskt vis.

Här hittar du flera snygga köp!

Nars liquid blush orgasm

Nars liquid blush Orgasm

Ett flytande rouge från Nars i kultförklarade nyansen ”Orgasm” med fin persikorosa nyans. Den flytande formulan har en ”second skin”-känsla som felfritt smälter in i huden.

Läs mer och köp här! (Annons)

Superfluid lip and cheek

Superfluid lip n cheek

Italienska Superfluids multifunktionella produkt är ett perfekt alternativ som kan användas både som rouge och läppstift. Är mycket enkelt att applicera och är byggbar, vilket betyder att du kan applicera mer eller mindre beroende på hur mycket färg du önskar. Ett perfekt stift att ha med sig i väskan när du är på språng! Vegansk och cruelty free.

Läs mer och köp här! (Annons)

Mac cosmetics Glow Play Blush

Mac cosmetics Glow Play Blush

Ett silkeslent rouge som ger felfri och lätt skimrande finish. Kan appliceras med både borste eller med fingrarna. Ger en skir till medeltäckande färg som ger ett snyggt, naturligt resultat. Finns i elva fina nyanser.

Läs mer och köp här! (Annons)

Ilia beauty multi stick

Ilia beauty multi-stick

Ett multistick från amerikanska varumärket Ilia beauty som satsar på hudvårdande egenskaper i sin make up. Stiftet kan användas på läppar, ögon, och kinder för ett naturligt och snyggt resultat. Finns i flera fina nyanser.

Läs mer och köp här! (Annons)

By Terry Brightening CC Palette

By Terry Brightening CC palette

Den perfekta paletten för dig som vill ha en solkysst look! Innehåller ett lystergivande puder, ett rouge en higlighter och ett solpuder. Ger lyster och glow till glåmig hy på nolltid. Passar de flesta hudtoner.

Läs mer och köp här! (Annons)

Lumene natural glow blush

Lumene natural glow blush

Ett lätt pudderrouge som ger en fräsch lyster och matt finish. En pigmentrik formula med silkeslen konsistens. Kan användas för att ge en diskret frisk ton eller byggas upp för en mer intensiv färg.

Läs mer och köp här! (Annons)

Så får du till en trendig ”sunburnt blush”

En trend som blivit stor på Tiktok är ”sunburnt blush”. Metoden innebär att du ska applicera rouge på ett sätt som liknar den färg du naturligt skulle få efter en dag i solen.

Istället för att enbart applicera ditt rouge på den fylligaste delen av kinden, lägger du även produkten längre ut mot hårfästet, in mot näsan och på nästippen eller näsryggen. Vissa applicerar även rouge i pannan för extra mycket effekt. Tänk på att vara lätt på handen och för att få ett snyggt resultat.

Vilken färg ska man välja?

Vilken färg du ska använda på ditt rouge handlar mycket om tycke och smak. Men en tumregel att utgå ifrån är undertonen på din hud.

Ju mörkare hudton du har desto mer pigment behöver du i produkten. Om du däremot har en mycket ljus hud är det bättre att satsa på ljusare och mer subtila färger.

Varm underton: Välj ett rouge som drar mot aprikos, persika och guld.

Kall underton: Välj ett rouge med en kall nyans av rosa eller rött.

Neutral underton: Passar i de flesta färger på rouge.

Titta på dina blodådror på handleden. Om du har gröna ådror har du oftast en varm underton. Om ådrorna drar åt blått eller lila har du förmodligen en kall underton. Om du har både gröna och lila har du oftast en neutral underton.

Annons

Veckans urval av makeup

Utforska Wellness

Om skribenten

  • Clara ÖhrnClara Öhrn är content manager på Wellness och har tidigare jobbat som reporter på Aftonbladets redaktion för feature och sociala medier. Clara har en kandidatexamen i media och kommunikationsvetenskap från Mittuniversitetet. Hon har även studerat Global Trendwatching på Amsterdam University of Applied Sciences och retorik vid Stockholms Universitet.