Denna text är kommersiell och innehåller annonslänkar

Highlighters som ger mer lyster

Så applicerar du highlighter med strobing

Publisert:

En highlighter ljusar upp områden i ditt ansikte som du vill framhäva, som till exempel kindbenen.

Det viktigaste när du väljer highlighter är att välja en variant som är ljusare än din egen hudton för att få bäst effekt.

Här hittar du våra favoriter – både flytande och i puderform.

Highlighters används ofta till så kallad strobing. Metoden fungerar precis som contouring, men istället för att skugga vissa partier använder du dig enbart av produkter som ljusar upp ansiktet. Det ger dig en härlig lyster i ansiktet och mer definition i de områden i ansiktet som du vill framhäva.

Områden där du ska applicera highlighter.
Områden där du ska applicera highlighter.

Applicera highlighter med strobing-teknik

  • Ljusa upp på mitten av pannan.
  • Ljusa upp ovan och under kindbenen.
  • Definiera hakan genom att försiktigt applicera produkt på hakan.
  • Förstärk plutet på munnen genom att applicera lite highlighter i mitten av överläppen.
  • Skulptera näsan genom highlighter på näsryggen.

5 olika sorters highlighters

Flytande highlighter från Benefit

Benefits flytande highlighter kan användas både ovanpå sminket, till exempel på kindbenen eller under brynen, och under sminket för att få ett mer subtilt glow.

Läs mer och köp här!

Mineralize skinfinish från Mac

Ett sammetslent puder med gyllene finish som kan användas som highlighter för att framhäva utvalda områden i ansiktet, eller för att få mer glow överlag. Innehåller E-vitamin som har vårdande egenskaper.

Läs mer och köp här!

Highlighter från Anastasia Beverly Hills

Ett praktiskt higlighterstift med borste som gör den mycket enkel att använda eller ta med sig i väskan för att kunna bättra på under dagen. Highlightern är enkel att blanda ut och är även byggbar vilket gör att du kan välja själv hur mycket effekt du vill få ut av produkten. Ger perfekt lyster och finns i sex olika nyanser.

Läs mer och köp här!

Fenty beauty Match stix

Ännu ett riktigt bra glowstift. Ger en naturlig dewy glans som många söker efter. Har en transparent bas som glider lätt över huden och ger en pärloriserande glans. Gör inte huden fet eller klibbig.

Läs mer och köp här!

Nyx – Born to glow

En lätt och multifunktionell flytande highlighter. Kan användas som bas före foundation eller som highlighter för att ljusa upp huden. Ger en fräsch finish och silkeslen finish.

Läs mer och köp här!

Annons

Unna dig en nattmask

Utforska Wellness

Om skribenten

  • Clara ÖhrnClara Öhrn är content manager på Wellness och har tidigare jobbat som reporter på Aftonbladets redaktion för feature och sociala medier. Clara har en kandidatexamen i media och kommunikationsvetenskap från Mittuniversitetet. Hon har även studerat Global Trendwatching på Amsterdam University of Applied Sciences och retorik vid Stockholms Universitet.