Denna text innehåller annonslänkar

Lermasker – här är bästa köpen

 • Clara Öhrn
Publisert:

En lermask är ett bra sätt att rengöra huden på djupet.

Perfekt för dig som har mycket pormaskar eller acnebenägen hy.

Här hittar du sju effektiva lermasker.

En lermask är en djuprengörande mask med mineralrik lera som tömmer porerna på överskottstalg, vilket ger en klarare hy med mindre porer. Masken används med fördel 1–2 gånger i veckan eller vid behov. Se gärna till att återfukta huden efter användning eftersom de kan ha en något uttorkande effekt.

Applicera lermasken på väl rengjord och exfolierad hy för att få bäst effekt. Lermasken kan användas i hela ansiktet eller på specifika områden, till exempel på en fet T-zon.

Kiehls Rare Earth lermask

En klassisk lermask från Kiehls med vit lera från Amazonas. Rensar bort överflödigt talg och minskar förekomsten av finnar eller pormaskar. Lermasken appliceras på rengjort och något fuktigt ansikte och ska sitta cirka tio minuter, eller tills masken torkat. Efter användning känns huden genast känns fräschare med mer lyster.

Läs mer och köp den här! (Annons)

Babor cleanse and peel mask

En djuprengörande peelingmask med exfolierande effekt. Masken kan även användas som rengöring och peeling. Innehåller BHA-syra och kaolin som båda verkar för att minska tilltäpptheter.

Läs mer och köp ansiktsmasken här! (Annons)

Emma S purifying mud mask

En lermask som rengör på djupet på endast tio minuter. Innehåller kaolinlera och aktiverat bambukol som rengör porerna på djupet genom att absorbera orenheter samtidigt som niacinamid (vitamin B3) och glycerin tillför och bevarar fukt. En riktigt bra mask helt enkelt.

Läs mer och köp här! (Annons)

Hickap Aquatic Relief Purifying Mud Mask

Hickaps lermask är både djuprengörande och återfuktande. Tack vare leran och att masken dessutom innehåller både BHA och PHA-syra avlägsnar den orenheter och hjälper till att minska porstorleken och oljighet. Har en lätt och behaglig konsistens som känns skön på huden.

100% vegansk och passar alla hudtyper.

Läs mer och beställ masken här! (Annons)

Detoxifying grey clay sheet mask från Swiss Clinic

En perfekt mask för dig som vill testa om lermasker är något för dig. Denna kladdfria sheet mask innehåller grålera och är berikade med peptider argereline som effektivt detoxar huden och motverkar ålderstecken. Huden kommer kännas renare med förminskade porer och mer glow. Innehåller aktiva ingredienser och är därför inget för den med känslig hy.

Läs mer och köp här! (Annons)

Exuviance purifying clay masque

En lyxig lermask från Exvuciance som passar alla hudtyper, men är idealisk för dig med torr, känslig eller acnebenägen hy.

Innehåller vitamin A, C och E so skyddar huden. Leran renar, avlägsnar överflödig talg och lugnar huden. Den skönt svalkande känslan från leran kombineras med papayaextrakt som exfolierar skonsamt, gröna teblad som bidrar med antioxidanter samt honungsextrakt som återfuktar din hud på djupet.

Exuviance Purifying Clay Masque 50ml

Exuviance

Exuviance Purifying Clay Masque 50ml

315,00 kr359,00 kr

Tillfälligt slut

Wellness shop

Redaktionens val

 1. SKÖNHETSPRODUKTER

  Nattmasker som ger bättre hy

 2. KOMMERSIELLT INNEHÅLL

  Bästa produkterna för att bli av med pormaskar

 3. HUDVÅRD

  Vanliga felet många gör med sin aknehud

Utforska Wellness

Om skribenten

 • Clara ÖhrnClara Öhrn är content manager på Wellness och har tidigare jobbat som reporter på Aftonbladets redaktion för feature och sociala medier. Clara har en kandidatexamen i media och kommunikationsvetenskap från Mittuniversitetet. Hon har även studerat Global Trendwatching på Amsterdam University of Applied Sciences och retorik vid Stockholms Universitet.