Denna text är kommersiell och innehåller annonslänkar

Det här är niacinamide – så fungerar ingrediensen

 • Clara Öhrn
Publisert:

Niacinamide är en bra ingrediens för dig som vill motverka pormaskar, pigmenteringar och ojämn hudton.

Dessutom är det en skonsam ingrediens som brukar fungera även hos personer med känslig hy.

Här är våra favoritprodukter med niacinamide.

Niacinamide är en aktiv form av vitamin B3 och har blivit en allt vanligare ingrediens i hudvård – och vi förstår varför. Niacinamide har nämligen flera positiva egenskaper som kan förbättra en rad hudtillstånd. Ämnet kan reducera porstorleken, minska orenheter och förbättra elasticiteten. Dessutom jämnar det ut pigmenteringar och ojämn hudton.

Även de mest känsliga brukar kunna använda niacinamide då det ofta har en lugnande effekt på huden. Niacinamide har bra effekt både på ung och mogen hy.

Treatment niacinamide formula från Emma S.

En multiverkadne gelkräm som ska minska prorerna, jämna ut hudtonen och stärka hudbarriären för att ge en fräschare hy. Innehåller återfuktande hyaluronsyra och salicylsyra som motverkar orenheter och ger fin lyster. Passar alla hudtyper och kan användas två gånger om dagen.
Läs mer och köp här hos Åhléns!

Verso skincare daily glow

En lätt färgad och lystergivande dagkräm som innehåller superingredienserna niacinamide och retinol. Ger ett fantastiskt glow, minskade porer och reducerar fina linjer. Förser huden med näring och fukt vilket ger en härlig känsla hela dagen. Krämen boostar hudens produktion av ceramider och förbättrar mikrocirkulationen.
Läs mer och köp här!

The Ordinary Niacinamide 10% + Zink 1%

Ett mycket prisvärt serum som effektivt balanserar talgproduktionen och minskar orenheter i huden. Om du vill testa niacinamide för första gången är detta ett riktigt bra val, mycket tack vare det förmånliga priset. Serumet används innan tjockare krämer och kan användas två gånger om dagen.
Beställ här!

Niacinamide peel off mask

Denna peel off-mask från Jorgobé innehåller en hög koncentration av Niacinamide och rengör huden på djupet. Pormaskar och andra orenheter dras försiktigt ut när masken avlägsnas från huden. Innehåller även aktivt kol som rengör och ger masken dess naturligt svara färg.
Testa nu. Beställ masken här!

Toleriane sensitive från La Roche-Posay

En lugnande och fuktgivande ansiktskräm från La Roche-Posay. Passar perfekt till känslig, stram eller irriterad hy. Återfuktar på djupet utan att täppa till porerna. Innehåller niacinamide, ceramid och prebiotika. En produkt för hela familjen då den kan användas av alla, från tre månaders ålder.
Läs mer och köp här!

ANNONS

Testa Lyko Lovables: Inspirationskit med handplockad skönhet i begränsad upplaga!

Lyko (Extern länk)

Redaktionens val

 1. KOMMERSIELLT INNEHÅLL

  Retinol – så fungerar superingrediensen

 2. KOMMERSIELLT INNEHÅLL

  9 ansiktstvättar för alla hudtyper

 3. KOMMERSIELLT INNEHÅLL

  Bästa produkterna för att bli av med pormaskar

Utforska Wellness

Om skribenten

 • Clara ÖhrnClara Öhrn är content manager på Wellness och har tidigare jobbat som reporter på Aftonbladets redaktion för feature och sociala medier. Clara har en kandidatexamen i media och kommunikationsvetenskap från Mittuniversitetet. Hon har även studerat Global Trendwatching på Amsterdam University of Applied Sciences och retorik vid Stockholms Universitet.