Denna text är kommersiell och innehåller annonslänkar

Retinol – så fungerar den populära ingrediensen

Bästa produkterna med retinol

 • Clara Öhrn
Publisert:

Retinol är en av våra mest älskade hudvårdshjältar.

Ingrediensen jobbar för att motverka ålderstecken, orenheter och pigmenteringar.

Här är våra fem favoritprodukter med retinol.

Retinol är en A-vitamin och är en populär ingrediens att använda i anti age-produkter. Ämnet verkar cellförnyande och reducerar ålderstecken – men det har även flera andra positiva egenskaper. Retinol kan motverka akne, pormaskar och pigmenteringar.

Det finns ett stort utbud med produkter innehållande retinol – alltifrån dag och nattkrämer till serum och ögonkrämer. Vilken som passar dig bäst beror på vilka problem du vill jobba med och vilken hudtyp du har.

Viktigt att tänka på är att retinol är en kraftfull aktiv ingrediens som varsamt ska vänjas in innan det används dagligen. Därefter är det bra att ha tålamod, ibland kan det ta tid innan du ser effekt. Gravida och ammande bör använda produkter med retinol med försiktighet och rådgöra med barnmorska eller hudterapeut innan användning.

Kiehls retinolserum

Retinol skin-renewing daily micro-dose serum är ett retinol serum från amerikanska hudvårdsmärket Kiehls. Produkten är en kombination av närande peptider och stärkande ceramider vilket stärker hudens barriär och gör den mer mottaglig för retinol.

Tips! Pumpa ut en liten mängd produkt på handen och dutta produkten över hela ansiktet. Fördela sedan serumet över hela ansiktet (undvik ögonområdet). På så vis behöver du endast använda en liten mängd produkt.

Läs mer och köp här!

Dermaceutic activ retinol 1.0

Ett mycket aktivt retinolserum från Dermaceutic. Innehåller även peptider och kolesterol som hjälper till att skydda hudbarriären samt panthenol och allantoin som verkar återfuktande. Passar en mogen eller tålig hud som testat retinol förut.

Dermaceutic Activ Retinol Serum 1.0

Dermaceutc

Dermaceutic Activ Retinol Serum 1.0

595,00 kr695,00 kr

Läs mer

Wellness shop

The ordinary Retinol 1% in Squalane

Ett vattenfritt retinolserum från prisvärda The Ordinary. Motverkar fina linjer och orenheter. Applicera serumet kvällstid efter ditt vattenbaserade serum, men innan ansiktskrämen. Ska inte användas i kombination med andra retinolprodukter.

Läs mer och köp här!

Pixi retinol jasmine lotion

Den här ansiktskrämen från svenska Pixi innehåller retinol, jasminolja, björnbär och peptider vilket föryngrar, lugnar och återfuktar. Produkten är tunn i konsistensen men du behöver endast en liten mängd vilket gör den mycket dryg.

Läs mer och köp här!

Exuviance Age reverse day repair

Den här föryngrande ansiktskrämen från Exuviance innehåller retinol, E-vitamin och extrakt från granatäpple och har en föryngrande och utjämnande effekt. Innehåller dessutom spf 30, vilket gör att den även kan användas dagtid. En optimal kräm för dig som vill motverka ålderstecken. Passar alla hudtyper.

ANNONS

Testa Lyko Lovables: Inspirationskit med handplockad skönhet i begränsad upplaga!

Lyko (Extern länk)

Testa Lyko Lovables: Inspirationskit med handplockad skönhet i begränsad upplaga!

Checklista – så använder du retinol

 1. Hitta rätt retinolprodukt för din hud.
 2. Se över dina andra produkter. Använd gärna stärkande och återfuktande produkter i kombination med retinol för att undvika att huden bli torr eller känslig. Om du använder syror är det viktigt att anpassar din hudvårdsrutin efter retinolet så att du inte irriterar huden.
 3. Låt huden vänja sig – börja med att applicera produkten någon kväll i veckan för att sedan successivt öka användningen när du känner att din hud klarar av det. Använd därefter produkten regelbundet för att få effekt.
 4. Använd UV-skydd. Retinol används med fördel på kvällen, men glöm inte bort att använda SPF på dagen, då retinol kan göra din hy extra solkänslig.

Redaktionens val

 1. KOMMERSIELLT INNEHÅLL

  Nattmasker som ger bättre hy

 2. KOMMERSIELLT INNEHÅLL

  Rädda huden från orenheter – här är bästa lermaskerna

 3. HUDVÅRD

  Stor guide: Allt om syror för ansiktet

Utforska Wellness

Om skribenten

 • Clara ÖhrnClara Öhrn är content manager på Wellness och har tidigare jobbat som reporter på Aftonbladets redaktion för feature och sociala medier. Clara har en kandidatexamen i media och kommunikationsvetenskap från Mittuniversitetet. Hon har även studerat Global Trendwatching på Amsterdam University of Applied Sciences och retorik vid Stockholms Universitet.