Denna text innehåller annonslänkar

Bli av med mörka ringar under ögonen

Reducera påsar under ögonen och mörka ringar

Publisert:

Lider du av mörka ringar under ögonen? Då är du inte ensam.

Det kan finnas flera orsaker som ligger bakom problemet.

Här listar vi bästa produkterna för att minska mörka ringar och puffighet kring ögonen.

Att ha mörkare hud runt ögonen är mycket vanligt. Området runt ögonen är extra känsligt och det finns flera faktorer som kan bidra till att blodkärlen runt ögonen blir mer framträdande. Sömnbrist, rökning och ålder kan bidra till mörka ringar eller puffighet runt ögonen. Det finns också ärftliga faktorer som kan bidra till att du har mörkare hy runt ögonområdet. Använd alltid SPF dagtid för att motverka pigmentering.

Om du är röd och irriterad kan ringarna orsakats av en allergisk reaktion. Då bör du ta reda på vad som orsakar reaktionen för att råda bot på problemet.

Water drench eye patches från Peter Thomas Roth

Ögonpads innehållande hyaluronsyra vilket hjälper till att binda mer fukt i huden. De aktiva ingredienserna bidrar genast till en smidigare hud och piggare look. Innehåller bland annat koffein vilket verkar avsvällande och minskar mörka ringar under ögonen.

Tips! För en ännu härligare känsla kan du förvara dina pads i kylen, kylan hjälper till att reducera puffighet och trötthetstecken ännu effektivare.

Läs mer och köp här! (Annons)

La Roche-Posay Toleriane Dermallergo Eyes

Förmodligen den bästa budgetkrämen på marknaden. Återfuktar och lindrar irritation. Passar även personer med allergiska besvär och känslig hy. Fri från parabener, alkohol, parfym och färgämnen.

Läs mer och köp här! (Annons)

Under eye gel från Recipe for men

En skön och svalkande gel som appliceras under ögonen. Innehåller flera aktiva ingredienser som effektivt minskar svullnad och mörka ringar. Gelen är mycket dryg så endast ett pump brukar räcka. Även denna produkt förvaras med fördel i kylen för att få en skön iskall känsla under dina trötta ögon. Kan användas av alla.

Läs mer och köp här (annons).

Pixi BeautifEye

Uppljusande ögonpads som inte rinner eller kladdar. Padsen är formade efter ögats form, vilket förenklar användandet. Masken är fullproppad med ingredienser anpassade efter det känsliga ögonområdet. Vitamin C, lakritsrot och ginseng återupplivar och ljusar upp mörka ringar under ögonen. Även dessa pads kan förvaras i kylen för en extra kylande effekt.

Läs mer och köp här! (Annons)

Filorga Optim-eyes

En populär 3-i-1-ögonkräm som minskar svullnad, reducerar mörka ringar och fina linjer. Återfuktar, svalkar och minskar alla tecken på trötthet runt ögonen. Krämen har en skön formula och kan användas både morgon och kväll, även av personer med känsliga ögon eller hy.

Här kan du beställa Optim-eyes från Filorga (annons).

Utforska Wellness

Om skribenten

  • Clara ÖhrnClara Öhrn är content manager på Wellness och har tidigare jobbat som reporter på Aftonbladets redaktion för feature och sociala medier. Clara har en kandidatexamen i media och kommunikationsvetenskap från Mittuniversitetet. Hon har även studerat Global Trendwatching på Amsterdam University of Applied Sciences och retorik vid Stockholms Universitet.