Dermaplaning pro – ansiktsbehandling med skalpell

 • Agneta Elmegård
Publisert:

Nytt år. Nya ansiktsbehandlingar. Då åker skalpellen fram. Behandlingen Dermaplaning pro, med rötter i barberarkonsten, erbjuds nu på allt fler skönhetssalonger.

– Den rundade skalpellen är skonsam och säker och behandlingen fungerar som en peeling av huden, förklarar hudterapeuten Emma Edsmar.

Det har kommit en ny hudvårdsbehandling till Sverige från USA som heter Dermaplaning Pro. Behandlingen går ut på att en hudterapeut skrapar bort överflödigt fett, tunna fjun och döda hudceller från ansiktet med hjälp av en rundad skalpell. Det är inte så farligt som det låter.

Exfolierande behandling

Dermaplaning Pro ska i första hand ses som en exfolierande behandling och för några dagar sedan tog jag mod till mig och testade behandlingen på Spa by us i Stockholm.

– Är du beredd? Du behöver inte vara orolig. Jag vet vad jag gör, säger hudterapeuten Emma Edsmar, som måste ha anat en viss rädsla i mitt ansiktsuttryck. Hon har rengjort huden noggrant och står nu redo med den rundade skalpellen.

Noggrant går hon över huden enligt ett schema. Med korta rörelser rengör hon yttersta hudlagret med det vassa bladet. Hon flyttar sig hela tiden runt ansiktet för att få rätta vinkeln så att inte skalpellen ska gå för djupt. Det får inte komma något blod.

ANNONS

Köp Browgame Shaping Knife för ansiktsrakning direkt här!

Meds (Extern länk)

– Det här är egentligen ingen ny behandling. Alla män som gått till en barberare vet vad det här handlar om. Huden blir otroligt ren och mjuk efter en besök hos en barberare. Dermaplaning pro-behandlingen bygger på samma principer om djuprengöring av huden.

Vilka passar den här behandlingen för?
– Det är en behandling som alla kan ta om man inte har en pågående aktiv acne, rosacea eller munsår. Huden får en jämnare struktur och har lättare för att absorbera hudvårdande produkter. Man får mer glow i huden.
En annan följd av behandlingen är att de så kallade vellushåren ryker under behandlingens gång.

Finns det någon risk för att hårstråna i ansiktet kommer tillbaka  i grövre form när de växer tillbaka?

– Nej, ett vellushår kan aldrig övergå i ett terminalhår så det behöver man inte oroa sig för, förklarar hon.

Själva skalpellbehandlingen tar en halvtimme och då är det dags för den avslutande fasen i behandlingen och den består i att man ligger under en ljus-skärm, en Dermalux, i tio minuter.

– Ljuset innehåller infrarött och blått ljus som arbetar på att främja läkning, dämpa inflammationer och ljuset ökar cellförnyelsen i huden, förklarar hudterapeuten.

Efter behandlingen är huden len och lätt rosig som om man varit ute på en långpromenad och på kvällen är det ordentlig aktivitet i huden.

PRIS: En behandling kostar 1150 kronor och tillvalet med ljus kostar 800 kr.

ANNONS

Tandblekning hemma - få vitare tänder på 30 minuter. Beställ här.

Dentway (Extern länk)

Tandblekning hemma - få vitare tänder på 30 minuter. Beställ här.
Hudbibeln

Bookmark

Hudbibeln

179,00 kr249,00 kr

Läs mer

Wellness shop

Redaktionens val

 1. HUDVÅRD

  Hudvård för nybörjaren – det här ska du tänka på

 2. SKÖNHET

  Så fixar du snyggaste ögonbrynen – hemma

 3. SKÖNHET

  Så fixar du ditt eget hemmaspa – med ingredienser från skafferiet

Utforska Wellness

Om skribenten

 • Agneta Elmegård är reporter på Aftonbladet sedan 2000. Hon har en kandidatexamen i journalistik från Stockholms Universitet. Agneta är utbildad i hållbarhetsstrategier vid Cambridge University i England och 2019 blev hon listad som en av skandinaviens mest inflytelserika personer inom ”Green Beauty” av Diversified Communication