Denna text är kommersiell och innehåller annonslänkar

Ansiktsrengöring – här är bästa produkterna

9 ansiktstvättar för alla hudtyper

Publisert:

En riktigt bra ansiktsrengöring är grunden till att få en strålande hy.

Vilken typ av ansiktsrengöring du ska välja beror på din hudtyp och vilka problem du vill jobba med.

Här är Wellness nio favoriter.

Ansiktsrengöring kommer i många olika varianter. Gel, kräm och mousse är de vanligaste typerna. För en fet hy rekommenderas ofta en lättare gelrengöring som enkelt tvättar bort make-up, överflödigt fett och orenheter. Torr hy mår ofta bättre av en creme eller oljebaserad tvätt som fyller på med fett och fukt för att inte torka ut huden ytterligare.

Det kan också vara bra att tänka på att huden kan behöva olika sorters rengöring beroende på årstid. På sommaren kan det funka bättre med en lättare rengöring medan det under vinterhalvåret kan vara skönt med en ansiktsrengöring i form av en kräm eller lotion.

Följ alltid upp med toner och serum om du använder det, och en ansiktskräm som är anpassad efter det din hud behöver.

Dubbelrengöring

På senare år har det blivit allt mer populärt att dubbelrengöra ansiktet. Det innebär oftast att du först använder en så kalla pre-cleanse, vilket ofta är en oljebaserad rengöring som löser upp orenheter och tar bort make up. Därefter tvättar du ansiktet med en lättare ansiktstvätt som rengör ansiktet på djupet och gör det strålande fräscht.

1. Elemis pro-collagen cleansing balm

Ett mjuk och härligt balm som smälter bort make-up och orenheter. Innehåller närande ingredienser som gör huden mjuk och smidig. Kan användas som enda tvätt eller i en dubbelrengöring.

Elemis pro-collagen cleansing balm är en multifunktionell produkt som även kan användas som ansiktsmask, fördela en riklig mängd produkt över ansikte och dekolletage och låt sedan sitta tio minuter innan du tvättar av.

Läs mer och köp här!

Gel- och mousse-rengöring

2. Special cleansing gel – Dermalogica

Klassikern special cleansing gel från Dermalogica är en riktig favorit hos många med fet hy. Har en fräsch doft och tvättar enkelt bort allt smink och andra orenheter. Produkten är mycket dryg – med storleken av en ärta tvättar du rent hela ansiktet i ett kit, vilket gör att en flaska på 250 ml räcker i minst ett halvår.

Läs mer och köp här!

3. Medik8 Gentle cleanse

Ett tvål och sulfatfritt rengöringsmousse som passar alla hudtyper, även de allra känsligaste. Avlägsnar effektivt föroreningar och smink utan att rubba den naturliga fuktbalansen i huden. Gör din hud fräsch och med mer lyster.

4. Cerave foaming cleanser

Ett skummande rengöring för normal till fet hy. Rengör på djupet och tar bort överflödigt fett utan att störa hudbarriären. Innehåller cermider, niacinamide och hyaluronsyra. Kan användas i ansiktet och på kroppen. Extra plus för det förmånliga priset, 169 kronor (!) för drygt en halvliter.

Läs mer och köp här!

Kräm- och mjölk-rengöring

5. Lyslait rengöringsmjölk från Sisley

Är du ute efter en riktigt lyxig och skonsam produkt som passar den allra känsligaste huden, har du hittat rätt! Den här underbara ansiktsrengöringen från Sisley har en härlig konsistens, tar enkelt bort smink och gör huden silkeslen och fräsch.

Läs mer och köp här!

6. Hickap ultra-sensitive gel to milk cleanser

En gel-to-milk cleanser med lugnande bisabolol, sötmandelolja och effektiva antioxidanter. Kan användas som enda produkt eller som pre-cleanse i en dubbelrengöring. Avlägsnar varsamt makeup, smuts och överskottsfett utan att torka ut.

Läs mer och köp här!

7. L300 cleansing milk

Den nya rengöringsmjölken från L300 är en skonsam ansiktstvätt med prebiotika och rapsolja som effektivt tar bort make-up och andra orenheter. Innehåller bland annat provitamin B5 återfuktar huden och allatoin som lugnar torr och känslig hy.

Läs mer och köp här!

8. Micellärt vatten

9. Bioderma micellärvatten

Micellärvatten är räddningen för alla som inte orkar blöta ner ansiktet på kvällen. Det här micellärvattnet från Bioderma är särskilt framtaget för fet till blandad hy och tar effektivt bort smuts och smink samtidigt som den balanserar talgproduktionen. Behöver inte tvättas bort.

Läs mer och köp här!

Lumene nutri-pure arctic miracle

Ett tvåfasigt micellärvatten innehållande havtornsolja. Tar enkelt bort vattenfast smink och orenheter. Den milda sammansättningen är utformad för normal till torr och känslig hud och känsliga ögon. Behöver inte sköljas av.

Läs mer och köp här!

Annons

Deals på hudvård

Utforska Wellness

Om skribenten

  • Clara ÖhrnClara Öhrn är content manager på Wellness och har tidigare jobbat som reporter på Aftonbladets redaktion för feature och sociala medier. Clara har en kandidatexamen i media och kommunikationsvetenskap från Mittuniversitetet. Hon har även studerat Global Trendwatching på Amsterdam University of Applied Sciences och retorik vid Stockholms Universitet.