Denna text är kommersiell och innehåller annonslänkar

Skönhet

Hudvård

Dagkrämer med SPF - 7 bra tips

Så håller du huden ung och fräsch

  • Maja Eriksson
Publisert:
Foto: iStockphoto

Använd solskydd året runt! I alla fall i ansiktet.

Välj en dagkräm som innehåller solskydd så minskar du risken för solskador, samtidigt som du motverkar rynkor och linjer.

Här får du 7 bra tips på dagkrämer med SPF för alla olika hudtyper.

Gör dig själv och din hud en tjänst och satsa på en dagkräm som innehåller solskyddsfaktor. Det ger ett starkt och bra skydd mot solens skadliga UV-strålar, som är en stor bidragande faktor till att huden åldras. Med solskydd bromsar du den här processen och bibehåller en ung och fräsch hud. Solskydd minskar även risken att drabbas av malignt melanom.

Om du väljer en dagkräm med SPF så återfuktar du huden med näringsrika ämnen samtidigt som du får ett bra UV-skydd hela dagen, året runt. Om du ska spendera mycket tid i solen, till exempel under varma sommardagar, ska du naturligtvis använda vanlig solskyddsfaktor, men en dagkräm med SPF är ett bra sätt att hålla huden lite skyddad hela tiden, året runt, även under vår, höst och vinter.

Här är 7 bra dagkrämer med SPF från 15 upp till 50.

Clarins Hydra-Essentiel Creme SPF 15

Foto: Eleven

En dagkräm för en normal till torr hud i behov av fukt. Passar perfekt för dig som vill ha dagligt skydd mot solens skadliga strålar. SPF 15 hjälper till att skydda huden mot uttorkning och dagliga påfrestningar som till exempel snabba temperaturförändringar, UVA- och UVB-strålning, föroreningar och miljörelaterad stress. Denna dagkräm främjar också hudens egen kapacitet att återfukta sig själv.

Pris: 452 kr/50 ml (ord. pris 565 kr)

Köp Clarins Hydra-Essentiel Creme SPF 15 hos Eleven här. [Extern länk]


Dermalogica Dynamic Skin Recovery SPF 50

Foto: Lyko

Denna avancerade dagkräm med SPF 50 skyddar mot de alla grundläggande orsaker till åldrande av huden, samtidigt som hudens spänst och lyster förbättras. Innehåller ämnen som motverkar korslänkning av kollagena fibrer, hämmar ojämn pigmentering och stimulerar bildningen av hyaluronsyra och kollagen.

Pris: 835 kr/50 ml.

Köp Dermalogica Dynamic Skin Recovery SPF 50 hos Lyko här. [Extern länk]


Nivea Q10 Plus Pore Refining Day Cream SPF 15

Foto: Lyko

En prisvärd dagkräm som arbetar i perfekt harmoni med huden, som förfinar porerna och både minskar befintliga rynkor och motverkar uppkomsten av nya. Lätt, snabbabsorberande kräm som verkar återfuktande och är speciellt utvecklad för att passa behoven hos kombinationshy. Innehåller dessutom SPF 15 som skyddar mot rynkor och solskador utan att täppa till porerna.

Pris: 149 kr/50 ml.

Köp Nivea Q10 Plus Pore Refining Day Cream SPF 15 hos Lyko här. [Extern länk]


Lumene Vitamin C Day Cream SPF 15

Foto: Lyko

Lystergivande dagkräm med återfuktande formula från Lumene. Skyddar mot solens skadeverkningar samtidigt som den doftar gott och känns len mot huden. Innehåller fröolja och fröextrakt från antioxidantrikt nordiskt hjortron, vitaminerna B5, C och E, samt ljusreflekterande pigment som omedelbart ger huden lyster.

Pris: 269 kr/50 ml.

Köp Lumene Vitamin C Day Cream SPF 15 hos Lyko här. [Extern länk]


Emma S. Ageless Day Cream SPF 15

Foto: Åhléns

En återfuktande och skyddande anti-age dagkräm som förebygger hudens åldrande. Innehåller ämnen som ger din hud en jämnare hudton, förminskar förstorade porer och gör huden mattare utan att den förlorar sin lyster. Innehåller även SPF 15 för att skydda huden mot åldrande. För att få ett synligt resultat bör denna dagkräm användas varje dag under 6-8 veckor.

Pris: 389 kr/50 ml.

Köp Emma S. Ageless Day Cream SPF 15 hos Åhléns här. [Extern länk]


Loreal Paris Revitalift Laser Day Cream SPF 20

Foto: Lyko

En dagkräm för dig som är 40+ och söker en effektiv anti-age-produkt. Denna dagkräm reducerar rynkor, gör huden fastare och definierar konturerna. Innehåller SPF 20 som motverkar solskador och minskar hudens åldrande.

Pris: 275 kr/50 ml.

Köp Loreal Paris Revitalift Laser Day Cream SPF 20 hos Lyko här. [Extern länk]


Eucerin Anti-Pigment Day Cream SPF 30

Foto: Lyko

Här är en väldoftande dagkräm som förebygger och reducerar pigmentfläckar i ansiktet. Eucerin Anti-Pigment funkar för alla hudtyper och innehåller den patenterade ingrediensen Thiamidol som motverkar hyperpigmentering, något som kan orsakas av en överproduktion av melanin och bilda mörka fläckar på huden. Dagkrämen reducerar produktionen av melanin och innehåller SPF 30 för att skydda huden mot solens skadliga strålar.

Pris: 169 kr/50 ml.

Köp Eucerin Anti-Pigment Day Cream SPF 30 hos Lyko här. [Extern länk]

ANNONS

Tandblekning hemma - få vitare tänder på 30 minuter. Beställ här.

Dentway (Extern länk)

Tandblekning hemma - få vitare tänder på 30 minuter. Beställ här.

Dagkrämer med SPF

Wellness shop
Text
  • Maja Eriksson är kommersiell redaktör på Aftonbladet och Wellness sedan november 2020. Maja har en lång bakgrund inom Schibstedkoncernen, samt erfarenhet som frilansskribent och innehållsproducent.