Vakna med fräscha lockar – jo, det går med expertens knep

Publisert:

Du tittar dig i spegeln efter en natts sömn.

Håret ostyrigt och helt omöjligt att hantera.

Det finns knep att ta till – för att slippa börja om från noll på morgonen.

En bra styling vill man ofta hålla hårt i. Ni vet, när håret blir precis så som du vill ha det och lyckoruset som följer. Har du stylat ditt hår på kvällen är det tråkigt om allt arbete som du precis gjort är borta nästa morgon. Så hur kan vi göra för att bevara håret och lockarna över natten?

Sofia Hassani som är expert på lockigt oh texturerat hår ger dig knepen som får dig att vakna upp med fräscht och härligt hår.

Viktigt att tänka på

Självklart är det många olika faktorer som kan vara svåra att påverka, såsom hårets kvalitét, längd och fyllighet. Men det finns också många steg du kan ta som påverkar hur håret ser ut när det är dags att stiga upp.

Örngott i siden

1. Örngott i siden/silkes/bambu

Det är dags att slopa dina vanliga bomullsörngott och byta ut dem mot siden- eller bambuörngott. Den största skillnaden stavas friktion. Medan bombullsörngott kan vara väldigt sköna att sova på så skapar de tyvärr en hel del friktion mot både hår och hud under natten. Friktionen i sin tur ökar risken för slitage och trassel för håret. Siden- eller bambuörngott å andra sidan låter håret glida fritt fram och tillbaka över kudden under natten. Att byta örngott har varit en av de bästa investeringarna jag gjort för mitt hår. Det finns många olika typer av örngott inom de respektive kategorierna och det behöver inte bli en överdrivet dyr historia.

ANNONS

Köp örngott i siden från Åhléns här!

Åhlens (Extern länk)

Bonnet från Cantu

2. Sjal eller bonnet

Det kan ju också vara så att ett byte av örngott inte är för dig. Och det är inget måste. Du kan också använda dig av produkter som bonnet (tänk sidenmössa) där du kan stoppa in allt hår under natten så att det skyddas. Även sjal är ett superbra alternativ men kan vara lite knepigt att knyta i början, innan du får in snitsen. Det finns också risk för att den åker av under natten.

Många dubblar upp under natten, det vill säga både örngott och sjal som är i siden. Det har helt enkelt att göra med ens egna preferenser, längd på håret och hur “stilla” du vill att ditt hår ska vara under natten.

ANNONS

Köp Cantu Bonnet Classic direkt här!

Lyko (Extern länk)

3. Scrunchie

Det finns otaliga tips om hur vi kan sätta upp håret också under natten. För om du enbart kör på örngott (ej bonnet eller sjal) så vill du helst sätta upp håret i en lös uppsättning. Till exempel i en tofs mitt på huvudet med en sidenscrunchie (vem trodde att de skulle komma tillbaka i mode?) eller flera tofsar. Allt handlar som sagt vad som passar dig bäst.

ANNONS

Här hittar du en fin scrunchie i siden!

Lyko (Extern länk)

4. På morgonen

Så vad händer på morgonen? Du vaknar upp och släpper ut håret, tar av bonnet eller sjal. Innan du bestämmer dig för hur du vill göra, skaka ur håret och låt gravitationen göra sitt i cirka 15 minuter.

Ett riktigt rookie mistake som jag gjorde i säkert över ett års tid var att försöka fräscha upp håret direkt när jag vaknade utan att ge det tid att lägga sig. Oj, vad mycket tid som gick åt till att börja blöta håret och addera ny produkt i stället för att ge håret lite tid.

Håret kan absolut behöva fräschas till men det kan också vara så att det inte behöver det. Den som väntar får se.

Annons

Populärt inom hårvård

Utforska Wellness

Om skribenten