Denna text är kommersiell och innehåller annonslänkar

Skönhet

Hår

Snyggt hår i sommar: Bästa tipsen

Så får du sommarens vackraste svall

Publisert:
Foto: iStockphoto

Slitet hår på sommaren? Det är du inte ensam om.

Vi bad Lykos skönhetsredaktör Krizz Lowélion om några goda råd för att hålla håret fräscht genom solsken och saltvattensbad.

Här får du en komplett lista med de viktigaste hårprodukterna.

Riktigt härligt beach-svall är vad många drömmer om på sommaren. Långt, lockigt hår med en massa volym och härlig glans. Men se upp, det händer tyvärr ofta att den härliga sommaren orsakar raka motsatsen.

– Vi tänker ju inte att den där solen faktiskt kan bränna håret lika mycket som den kan bränna huden. Vi får ju så nedrans ont i skinnet när vi bränner oss, men såklart känner vi ju inget i hårstråna. Därför glömmer vi ofta att skydda våra stackars hårtestar med resultatet att de blir spröda, supertorra och ganska ledsna, säger Krizz Lowélion, skönhetsredaktör hos Lyko.

Foto: Lyko

Krizz Lowélion, skönhetsredaktör hos Lyko.

Men att upprätthålla riktigt bra hårvård mellan alla turer till stranden och spontana bad kan vara svårt. Dessutom är det en djungel att navigera bland alla produkter som finns. Hur ska man egentligen ta hand om håret?

– Jag har plockat ihop sex guldprodukter till dig som kommer att förändra allt. Satsa på mina tips och lägg lite extra tid på ditt hår i sommar, så kommer du få ett svall som får Heather Locklear att bli avis.

1. Rent och skyddat: Maria Nila True Soft

Foto: Lyko

Maria Nila True Soft

Vi börjar från början med hårvård och mitt första tips är: klipp dig FÖRE sommaren. Går du i det varma halvåret (eh, de tre månaderna) med redan kluvna toppar kan du räkna med att de delar sig ännu mer. Har du ett nyklippt hårstrå kommer håret klara sig mycket bättre. Men, för att ge håret så mycket kärlek du bara kan bör du använda dig av Maria Nila True Soft-serie. Här får du allt ett sommarhår behöver, och de kommer i supersnygga och superstora förpackningar, eller pyttesmå om du föredrar det, och även en lagom storlek… Men, nog om storlekar. Hårvården innehåller arganolja som motverkar frizz, ett Colour Guard Complex som reducerar färgförlusten och skyddar håret mot UV-strålning samt fria radikaler. Och som perfekt chilimajo på en spicy tuna roll är doften underbar! En perfekt sommarprodukt som du kommer njuta av vid varje tvätt.

Köp Maria Nila True Soft Schampo och Balsam hos Lyko här.


2. Lagande kärlek: Joico K-pak Hydrator Intense

Foto: Lyko

Joico K-pak Hydrator Intense

Fukt, fukt och fuuuukt! Det är det som försvinner först från håret när solen steker och om du vill vara snäll mot håret så är det såklart fukt du ska trycka tillbaka vid första, bästa tillfälle. Och helst två gånger i veckan om du är mycket ute i solen. Denna superklassiska dunderinpackning är en legend och produkter blir inte det för inget! Joico (utallas yojko) K-pak Hydrator Intense är en EXTRA återfuktande och intensiv behandling för håret. Den tillför rejält med liv även till extra torrt och överprocessat, trasigt hår. Hårets fjällskikt sluts och du får en oerhört fin glans i håret. Det bästa är att den bara tar fem minuter i duschen! Wow!

Köp Joico K-pak Hydrator Intense direkt hos Lyko här.


3. Smart solskydd: EVY UV Heat Hair Mousse

Foto: Lyko

EVY UV Heat Hair Mousse

Nu blir det tjat: solskydd är den bästa anti age-behandlingen och det gäller även för ditt hår! Solskydd är en investering i framtiden. Och det är inte så jobbigt längre. Idag finns faktiskt härliga, moderna UV-skydd för hår. Så långt har forskningen kommit, minsann. Svenska företaget EVY tillverkar spektakulärt bra solskydd för ansikte och kropp – och nu även knopp. EVY UV Heat Hair Mousse har ett speciellt UV-filter som skyddar håret mot uttorkning och blekning i solen. Sen finns det massa extra göttigt som skydd mot HEV-ljus (blått ljus), en massa vitaminer och naturliga oljor. Plus att det får lite volym! Använd som ett leave-in-balsam, i torrt eller vått hår och njut sedan av sol, vind och vatten utan det minsta dåligt samvete för fejdande hårfärg eller sköra hårstrån. Get on my hair NOW!

Handla EVY UV Heat Hair Mousse hos Lyko här.


4. Tvätta mindre: Martinsson King Invisible Cleanse Dry Shampoo

Foto: Lyko

Martinsson King Invisible Cleanse Dry Shampoo

När solen sliter som mest kan det vara snällt att inte stressa med ytterligare en tvätt. För varje gång du tvättar håret försvinner inte bara smuts och gammalt groll, det gör även hårets naturliga fetter. Ju mer du tvättar, desto mer vill hårbotten fetta ner håret igen. Och vips är du inne i en ond cirkel. Så, låt håret vara några dagar och använd TORRSCHAMPO. Jag gillar verkligen svenska Martinsson Kings Invisible Cleanse Dry Shampoo. Härlig och diskret doft, ger ett rent resultat direkt och precis lagom produktkänsla. Inte megavolym, men inte heller ingenting. Sådär perfekt ”första dagen efter tvätt-känslan” (fast det kanske är tredje… eller fjärde dagen efter tvätt...)

Köp Martinsson King Invisible Cleanse Dry Shampoo hos Lyko här.


5. Skydda håret snyggt: Scarf + scrunchie

Foto: Lyko

Ibland hamnar du ju där ändå. Mitt i smeten på en solig uteservering och inte ett UV-skydd i sikte. Men en trendig scarf är lätt att alltid ha med i väskan och knyta runt håret i en chic uppsättning. Vad som helst som inte knyts under hakan är socialt acceptabelt. Eller sätt upp svallet med en superläcker, iögonfallande scrunchie (ja, de är tillbaka) som gör att håret exponeras mindre = mindre skada. Plus galet läckert såklart. Och mindre nack-svett! (Ja, it’s a thing).

Köp scarf hos Lyko här och klicka hem din scrunchie hos Lyko här!


6. Reparera ALLT: K18 Leave In Molecular Repair Mask

Foto: Lyko

K18 Leave In Molecular Repair Mask

Här kommer årets dunderknep. Thank me later. Det ”nya Olaplexet” heter K18 och har redan gjort stora rubriker som ett mirakelmedel för skadat hår. K18 är en liten molekyl och det finns kliniska bevis på att den återställer skador i håret på bara fyra minuter. FYRA MINUTER! Och detta fungerar verkligen mina vänner. Tur är väl det, för det är redigt kostsamt, men värt varenda krona! K18 är en leave-in-kräm som gör håret mjukt, lent och frissfritt och några pump håller håret vackert i flera veckor! Sedan får du köra en ny omgång. Det smartaste: ju mer skadat hår du har desto bättre resultat får du! Hurra!

Klicka hem K18 Leave In Molecular Repair Mask hos Lyko här.

ANNONS

Tandblekning hemma - få vitare tänder på 30 minuter. Beställ här.

Dentway (Extern länk)

Tandblekning hemma - få vitare tänder på 30 minuter. Beställ här.

Läs mer

  1. SKÖNHET

    Sommarsmink: Här är bästa tipsen

  2. SKÖNHET

    Parfymer: Här är årets hetaste dofter