Vårens trendfrisyr nummer ett – kort bob

Hollywood har plockat fram saxen

Publisert:

I vår är dags att kapa det långa håret. I alla fall om man får tro Hollywood.

Kändisarnas nya favoritfrisyr är korad och vinnaren är... en kort bob.

Zendaya, Hailey Bieber, Emily Ratajkowski, Emma Stone ... listan kan göras lång på kändisar som den senaste tiden har valt att kapa av håret. Rejält.

Vårens nya trendfrisyr är helt klart en kort bob. Japp, det är en stor förändring men en bob passar faktiskt de flesta. Den är riktigt snygg för både tunt och tjockt hår, med och utan lugg, lockigt och rakt, mörkt och ljust. Den är dessutom lätt att byta stil på och kan vara allt från 50-tals retro till 90-tals chic.

Känner du dig osäker? Kör det gamla ”polotricket”, stoppa ner håret i en polokrage och spring till spegeln.

Retro-bob i sidbena

Skådespelaren Zendaya var först ut att klippa av sitt långa hår och visa upp en snygg bob på röda mattan. Hon ger oss härliga retrovibbar med sidbena och stora lockar.

Rak bob á la 90-tal

Modellen och skönhetsprofilen Hailey Bieber var inte sen att haka på bob-trenden. Haileys raka bob i mittbena är dock långt ifrån retro och andas istället 90-tal och YK2.

Kort bob med lugg

Modellen Emily Ratajkowski dök upp på New York Fashion Week i en kort lockig bob som förde tankarna till Pulp Fiction. Ryktet säger att det här eventuellt är en riktigt snygg peruk men fin som inspiration, hur som helst.

Utforska Wellness

Om skribenten

  • Rebecka WållgrenRebecka Wållgren är reporter och redaktör för Aftonbladet Wellness sedan februari 2021. Rebecka började på Aftonbladet 2013 och arbetade redan då på Wellness. Hon har även varit på Viktklubb, Wendela och The You Way. Sedan tog hon en sväng till Bonnier Magazines & Brands där hon var webbredaktör för Lantliv och Sköna hem. Utbildning: Rebecka har gått journalistprogrammet vid Göteborgs universitet. Tidigare har hon även studerat Litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet.