Denna text innehåller annonslänkar

Fina blomsterkransar till midsommar

Huvudkrans – ett måste till midsommar

Publisert:

Blommor i håret är ett måste på midsommar.

Om du inte vill binda din egen krans finns flera fina alternativ att köpa, med både färska snittblommor eller tygblommor.

Här hittar du flera fina blomsterkransar till håret.

Pionkrans till håret från Interflora

En vacker blomsterkrans från Interflora med otroliga pioner i olika nyanser. Livar upp vilken enkel outfit som helst och kommer garanterat få dig att ha den finaste kransen på festen. Skapad av Hanna Eriksson, mästerflorist på Interflora.

Läs mer och köp här! (Annons)

Diadem med konstblommor

Ett diadem med tygblommor som finns att köpa på Åhléns. Snygga konstgjorda blommor som håller hela kvällen och kan användas flera midsommaraftnar fram över.

Läs mer och köp här! (Annons)

Hårkrans från Euroflorist

Diadem med färska blommor

En vacker och somrig krans med äkta blommor från Euroflorist. Kransen kan köpas i barn- eller vuxenstorlek. Blommorna kommer i rosa och gula toner och passar till både midsommar, festivalen eller sommarfesten.

Läs mer och köp här! (Annons)

Hårband med konstblommor från Lindex

Hårband med konstblommor

Snyggt och enkelt hårband som är lika fint med en utsläppt som en uppsatt frisyr. Enkel att använda och ger en riktigt somrig look tack vare de fina tygblommorna.

Läs mer och köp här! (Annons)

Krans med konstgjorda ängsblommor

Hårkrans med konstgjorda ängsblommor.

En krans med konstgjorda svenska ängsblommor som blåklint och prästkrage. Perfekt att pryda ditt huvud på midsommarafton. Enkel att bära och passar alla frisyrer och hårlängder.

Läs mer och köp här! (Annons)

Diadem med vacker klematis

Diadem med klematis

Ett vackert diadem med klematisblommor. Passar på bröllopet, midsommarafton eller en riktigt härlig sommarfest. Kransen är till stor del gjord av vacker blålila klematis, som ger en drömsk look till din sommarklädsel.

Läs mer och köp här! (Annons)

Så binder du din egen midsommarkrans

Vill du tillverka din egen krans kan du göra på flera olika sätt för att få den att hålla hela kvällen.

  1. Börja med basen till kransen – en grov ståltråd är ett bra alternativ för en stabil krans. Se till att tråden är tillräckligt lång, så att du får den runt huvudet och kan binda ihop ändarna på ett snyggt sätt.
  2. Plocka blommor, grönt och eventuellt torkade blommor. Tänk gärna igenom vad vill ha för känsla på kransen – kanske en bohemisk yvig krans eller en mer klassisk med sju sorters blommor?
  3. Klipp av blommorna så att stjälken är cirka fem centimeter lång. Vira fast blommorna med hjälp av tunnare ståltråd. Tänk på att vara noggrann när du virar, så att du gömmer ståltråden med växterna och att ståltråden är jämnt fördelad över hela kransen.
  4. Bind ihop kransen, se till att det sitter ordentligt så att kransen håller sig på plats hela kvällen.
  5. Förvara kransen kallt tills du ska bära den. Spraya den gärna med en vattenspruta några gånger under dagen.

Annons

Veckans deals: Hårserum

Utforska Wellness

Om skribenten

  • Clara ÖhrnClara Öhrn är content manager på Wellness och har tidigare jobbat som reporter på Aftonbladets redaktion för feature och sociala medier. Clara har en kandidatexamen i media och kommunikationsvetenskap från Mittuniversitetet. Hon har även studerat Global Trendwatching på Amsterdam University of Applied Sciences och retorik vid Stockholms Universitet.