Hockeyfrillan har gjort comeback

Stylisten guidar dig i årets hårtrender 2022

 • Ida Söderberg
Publisert:
Miley Cyrus med en lockad shag.
Miley Cyrus med en lockad shag.

Wolf cut, shag cut, butterfly cut.

Kärt barn har många namn.

Men en sak är säker – hockeyfrillan har gjort comeback.

Julia Lennartsson, hårstylist på salong Blanca i Stockholm, tipsar om säsongens trender. På Julias Instagram @byjulial, kan du få mer inspiration.

Julia Lennartsson, frisör och hårstylist på salong Blanca i Stockholm, svarar snabbt när Wellness frågar vilken trend som är hetast just nu.

– Väldigt, väldigt mycket uppklippt, säger hon.

– Det är en väldigt bra trend, det har fått många kunder att förstå att man kan klippa upp håret lite. Ett tag ville ingen göra det. Nu får vi klippa på riktigt, klippa ur. Speciellt för de med självfall, då behövs knappt någon styling. Mycket lättare med uppklippt, format efter sitt eget fall. säger Julia.

Wolf cut, shag cut, butterfly cut – är det egentligen samma sak?

– Alla tre klippningarna är ungefär samma sak, bara olika uppklippningar och ganska kort runt ansiktet. En frisyr inspirerad av hockeyfrillan

Billie Eilish med en shag-inspirerad frisyr.

Vilka borde inte testa den här nya trenden?

– Kunder med jätterakt hår, då det blir väldigt svårt att styla. Du vill ju att det ska vara lätt att fixa frisyren, och det blir den här om du har självfall.

Passar wolf cut för de med tunt hår?

Om man har ett tunnare hår kan man köra en kortare version av wolf cut, ett tunnare hår är också lättare att styla upp lite form och självfall i, säger Julia.

En annan trend är att håret ska ha flow – det ska inte vara lockigt eller rakt – utan böjas i sjok och se levande upp.

– Det ska vara fullt av volym, och mycket uppklippt. Jag skulle säga att åtta av tio kunder visar bilder på influencern Matilda Djerfs hår, hon har exakt den här frisyren.

Trendfärgen Strawberry Brunette

Vad gäller färg då, vad vill dina kunder ha just nu?

– Ja, de tre sista åren är det väldigt trendigt att gå mot varmare färger. Kunderna är inte så rädda för att vara lite kopprigare, rödare och guldigare. Ofta är det mer klädsamt än de kalla nyanserna.

– Vi börjar dessutom gå ifrån de tunna folieslingorna. Nu är det snarare en ljusare front, ljusare längde och en botten som är närmare kundens egna färg. Vi märker att fler efterfrågar hållbarhet, kunderna vill färga tre till fyra gånger om året i stället för var femte vecka.

Kendall Jenner i strawberry brunette.

Allt Kardashian-systrarna gör uppmärksammas. Nu är det lillasyster Kendall Jenner som färgat håret strawberry brunette. Vad är det ens?

– För mig är en strawberry brunette en varm brun bas, med en hint av rosa och koppar i, som ser väldigt naturlig ut.

Face frame och blockfärger

En annan trend är att det som kallas ”face frame”. En frisyr som ramar in ansiktet med slingor. Dessutom är blockfärger väldigt populärt, i stället för de typiska tunna slingorna.

– Då jobbar man med effekter. Ett stort parti är jätteblont, som till exempel kommer fram när du har uppsatt, eller drar håret framåt. Eller när man ser i benan att det är en två, tre centimeter lång blond slinga, och under det en två, tre centimeter kopprig slinga. Det är för alla som vill vara mer lekfulla med sitt hår.

Wella EIMI Glam Mist Shine Mist 200ml

Wella

Wella EIMI Glam Mist Shine Mist 200ml

170,00 kr209,00 kr

Läs mer

Wellness shop
Billie Eilish med sin signaturlook – grönt hår

– Blockfärger är inne för de som är lite mer vågade och inte vill ha en naturlig färg. Bredare slingor och ett "randigare" resultat. Du kan tex färga in luggen i en ljus färg och behålla resten mörkt eller leka runt med mer crazy color.

ANNONS

Maybelline - de senaste trenderna från catwalken till sidewalken - hos Lyko här

Lyko (Extern länk)

Redaktionens val

 1. KOMMERSIELLT INNEHÅLL

  7 hårserum som stärker och ger glansigt hår

 2. HÅR

  Ricinolja – en mirakelkur för håret?

 3. HÅR

  Sofia Hassani: Därför slutade jag rakpermanenta håret

Utforska Wellness

Om skribenten

 • Ida Söderberg Wellness och Aftonbladet Family. Utbildad på journalistprogrammet i Sundsvall. Har också läst ett år psykologi på Umeå universitet.