Denna text är kommersiell och innehåller annonslänkar

Frisören: Så applicerar du torrschampo

 • Ida Gustafsson
Publisert:

Torrschampo är räddaren i nöden när man inte har tid att tvätta håret.
Men vet du hur du ska applicera det för att få bäst resultat?
Frisören Hanna Rydén delar med sig av sina bästa knep och tipsar om sina favoritprodukter.

Att tvätta håret tar tid (och ork!) och sen om det ska fönas och stylas så tar det ännu mer tid i anspråk. Så att ta hjälp av ett torrschampo mellan hårtvättarna för att hålla håret fräscht är en smart genväg.

– Oavsett vad för torrschampo man älskar så är det ett av de bästa lifehacksen jag vet! Jag är ett stort fan av att inte behöva tvätta håret för ofta, säger frisören Hanna Rydén som har en egen salong i Stockholm.

Hanna Rydén, frisör.

Men se upp för det vanliga misstaget som många gör när de sprayar i torrschampo för att få den effekten man vill åt. Hanna Rydén berättar mer:

– Först måste man förstå att det resultat du vill åstadkomma med torrschampo är ett rent hår utan vatten. För att det är bäst för både hår och hårbotten att inte tvättas för ofta då det torkar ut. Vattnet är en stor bov så att säga, säger Hanna Rydén.

För att få bäst effekt av sitt torrschampo ska det appliceras på rätt sätt. Vilket kan verka förvillande, för det är väl bara att spraya på och rufsa ut pulvret med fingrarna? Men riktigt så enkelt är det inte. Hanna Rydén delar med sig av en enkel guide för att använda torrschampo.

Så här applicerar du torrschampo:

– Steg ett är att applicera torrschampot med cirka 25 cm avstånd och sprayar mot botten där du upplever det smutsigt eller oljigt. Se alltid till att skaka flaskan ordentligt så pulvret i flaskan fördelas jämt. Antingen borstar du igenom håret med borste eller så tar du en lätt fuktad handduk och kramar så det oljiga som torrschampot har absorberat försvinner från håret, berättar Hanna Rydén.

– Vanligaste misstaget är att man inte gör som i steg ett. Eller att man har ett texturspray som man tror sig vara ett torrschampo. Syftet är ju att få ett rent hår. Sen kan man använda andra produkter för önskad textur.

Frisörens torrschampo-favoriter

Hanna Rydén är utbildad och håller kurser inom Kevin Murphys klipptekniker och hon jobbar uteslutande med produkter från detta märke. Så att hennes favorit är inte helt otippat torrschampot Fresh Hair från Kevin Murphy.

– Den är full med antioxidanter och vitaminer som som både ger en glans och tar bort oönskad odör. Du kan även använda den för att minska effekten om du fått i för mycket av annan stylingprodukt.

Läs mer och köp torrschampot här hos Lyko!

Utöver detta torrschampot har Hanna Rydén två ytterligare favoriter:

– Jag skulle även säga att de två torrschampon som kommer från Living Proof är en gamechanger.

Perfect Hair Day

– Perfect Hair Day har en patenterad ingrediens som efter 30 sekunder absorberar smuts och sen efter att du skakar håret försvinner allt överflöd utan rester i håret.

Läs mer och köp torrschampot här.

Perfect Hair Day Advanced

Den andra favoriten från samma märke är Perfect Hair Day- Advanced, som namnet avslöjar lite mer avancerad.

– Denna har utöver ovanstående även en sebumbalanserande effekt så att hårbotten håller sig renare längre. Båda har såklart luktneutraliserande effekt.

Läs mer och köp Perfect Hair Day Advance torrschampo här.

Redaktionens budgetfavorit – Batiste

Batistes Natural & Light Bare är lätt att applicera, har en mild doft och är lätt att tvätta ur håret, läs mer och köp här hos Meds.

Torrbalsam

Som ett tillägg till torrschampot har ett par hårvårdsmärken även lanserat torrbalsam under senare år.

– Det känns väldigt logiskt att använda, då vi tvättar torrt vill vi även kunna återfukta torrt utan att tynga ner håret. Man sprayar på i sektioner och borstar igenom, helst med en svinborst för att alla de härliga ingredienserna ska kunna släta ut strået och ge näring men även stå emot fukt, säger Hanna Rydén.

Läs mer och beställ Kevin Murphys Dry Conditioner här.

ANNONS

Testa Lyko Lovables: Inspirationskit med handplockad skönhet i begränsad upplaga!

Lyko (Extern länk)

Testa Lyko Lovables: Inspirationskit med handplockad skönhet i begränsad upplaga!

Redaktionens val

 1. KOMMERSIELLT INNEHÅLL

  Frisören: Vanliga misstagen som ger fett hår

 2. HÅR

  Stora trenden – släpp fram ditt grå hår

 3. KOMMERSIELLT INNEHÅLL

  Olika hårborstarna för ditt hår

Utforska Wellness

Om skribenten

 • Ida GustafssonIda Gustafsson redaktör på Aftonbladet och Wellness. Hon har tidigare jobbat på magasin med inriktning på mode, inredning och skönhet men också som nyhetsreporter på Aftonbladet. Hon har en kandidatexamen i journalistik från Mittuniversitetet.