Antonio Axu listar trendigaste frisyrerna för 2021

Publisert:

I år är den ikoniska gardinluggen hetare än någonsin.
Och för den som vågar vara färgstark är den rosa trenden åter på tapeten.
– Vad jag förutspår och gör mycket mer av än tidigare är honungsblonda hår, berättar kändisfrisören Antonio Axu.

Kändisfrisören Antonio Axu: “Gardinlugg har aldrig varit så efterfrågat som nu”

Nytt år och nytt hår som det heter. Men vilka är ledorden för vårens hårtrender? Wellness har träffat en av Sveriges främsta frisörer, Antonio Axu, som tycker till om säsongens hetaste frisyrer.

Vilka är de hetaste hårtrenderna våren 2021?

– Jag skulle skulle säga att det är framförallt tre trender som sticker ut.

  • Långt hår med gardinlugg är en trend som hänger kvar, men nu med mer självfall.
  • Gardinluggen har aldrig varit så efterfrågad som nu. Ett tips är att klippa luggen till ögonpupillens mittpunkt och inte kortare än så. Det ramar in ansiktet perfekt.
  • Bobfrisyren är en stark trend, men jag föredrar looken med volym och gärna snedlugg. Klipp håret till hakan, över axlarna eller till nyckelbenen. Styla det gärna med beachlockar eller fönat rakt med en stor rundborste för att skapa volym.

Finns det något som sticker ut lite extra?

– Det är faktiskt den korta bobfrisyren med halvlång lugg som du enkelt lätt kan svepa åt höger eller vänster. 

Antonio har många kända ansikten bland sina kunder, en av dem är Marie Serneholt.
Antonio har många kända ansikten bland sina kunder, en av dem är Marie Serneholt.

Vilken är din personliga favorittrend när det kommer till hår? 

– Kort hår till nyckelbenet med en snygg lugg som följer hårets fall. Då behöver du inte styla håret på samma sätt.

Vad ska man satsa på för hårfärg i vår?

– Vad jag förutspår och gör mycket mer av än tidigare är honungsblonda hår, det vill säga blont hår med guldiga slingor. Även bruna hår med slingor i kopparguld, det ger ansiktet mer glans än alla gråblonda hår vi har idag.

Vad är alltid ett säkert kort när det kommer till hår? 

– Klipp alltid luggen efter hårets egna fall och klipp inte upp håret mer än nödvändigt.  Använd hårets fall som en del av klippningen, ”less is more”. 

Kommer håraccessoarer som diadem och clips/hårspännen hänga kvar? 

– Jag har en känsla av att headbun-tofsen och diadem hänger kvar. Då fler klipper av sig håret är dessa accessoarer bra trendlösningar vid dåliga hårdagar, eller för att spara ut håret. 

ANNONS

Styla håret med rätt produkter - shoppa billigt hos Lyko här.

Lyko (Extern länk)

5 heta hårtrender 2021

Uma Thurmans bob i filmen ”Pulp Fiction” har blivit ikonisk.
Uma Thurmans bob i filmen ”Pulp Fiction” har blivit ikonisk.

1. En klassisk bob

Den klassiska bobfrisyren slog igenom på 1920-talet och vi har sett den i ett flertal utföranden sedan dess. 2021 är den tillbaka i två heta versioner. En lite råare version, tänk den ikoniska Pulp Fiction-frisyren med rakt, glansigt hår och lugg. Den andra är aningen mer sofistikerad med volym och där ansiktet ramas in med en fönad gardinlugg. De allra flesta hårtyper passar i en bob, det gäller bara att skräddarsy frisyren efter ansiktsform och personlighet. Därav kan längd och form variera.

2. Den breda sidbenan

En elegant frisyr som inte kräver mer än en kam och hårspray ett är breda sidbenan. Ett flertal modehus, likt Chanel och Miu Miu, visade upp looken under SS21-visningar. Frisyren är något grungy och androgynt, vilket går väl ihop med utmaningarna som pandemin fört med sig under 2020. Den breda sidbenan är smickrande för alla ansiktsformer och fungerar lika väl till vardags som till fest. Ha håret bakom öronen eller sätt upp det i en låg hästsvans - för att sedan tvinna håret till en vacker knut kvällstid.

Bubbelgumsrosa hår är en av trenderna 2021
Bubbelgumsrosa hår är en av trenderna 2021

3. Bubbelgumsrosa

Precis som med klädmodet för våren 2021 är bubbelgumsrosa en het trend även när det kommer till hårfärger. Detta är en lite mer vågad hårtrend, men är det inte just det här vi längtar efter nu? Färg och frisyrer som gör oss glada. 

Gucci gick all in på 1970-tal med snygga gardinluggar i sin vårkollektion för 2021.
Gucci gick all in på 1970-tal med snygga gardinluggar i sin vårkollektion för 2021.

4. Gardinluggen

Vi välkomnar gardinluggen som är gör comeback. Retro-luggen slår stort under 2021 och tar din frisyr till nästa nivå. Detta är ett litet klipp som skapar en stor förändring. Gardinluggen ger ett mjukare intryck, ramar in ansiktet och ger frisyren liv. Lite underhåll behövs då håret växer men i övrigt kommer du långt med en rundborste och mjuk hårspray.

Luftiga naturliga strandlockar går lätt att konstruera hemma i badrummet.
Luftiga naturliga strandlockar går lätt att konstruera hemma i badrummet.

5. Naturliga strandlockar

2020 bjöd inte på särskilt många strandbesök i rådande pandemi, men nya tider väntar. En av vårens mest eftertraktade frisyrer är naturliga, luftiga strandlockar som går att konstruera hemma i badrummet. Du låter håret lufttorka, applicera saltvattenspray, krama håret med händerna - färdigt. Den här looken är snygg till vardags och är du bjuden till något kvällsgalej sätter du bara upp håret i en halvuppsättning för en mer sofistikerad frisyr.

Annons

Populärt inom hårvård

Utforska Wellness

Om skribenten

  • Elina Malm  har sedan 2008 arbetat som journalist, digital redaktör och övergripande innehållschef på ett flertal mediehus i Stockholm – däribland Metro, Stampen, Bonnier Tidskrifter och Schibsted. Hon har tidigare arbetat på Aftonbladet år 2012 och 2014/2015, och nu är hon tillbaka som frilansjournalist för Wellness. Elina Malm har gått utbildningen “Journalistik och multimedia” på Södertörns högskola samt läst kurser inom ledarskap, digital marknadsföring och på sociala medier på bland andra Berghs School of Communication.