Salongsfönat hår hemma – så får du till drömsvallet

Publisert:

Ett Hollywoodsvall som får ditt hår att se dubbelt så stort ut.

Jo då, det går att fixa själv.

Sandhra Johnsson som är frisör och beautyexpert visar hur.

Att få till drömsvallet hemma och få det att sitta kvar i mer än tjugo minuter låter kanske omöjligt men frisören och beautyexperten Sandhra Johnsson har en hel rad smarta knep att bjuda på.

– Det som är nyckeln till att få till en sådan här volymföning är hur man använder värma och kyla, förklarar hon.

Steg 1: Produkter

– Börja med att ta en volymkräm som skyddar mot värma i blött hår. Det ger lite mer stadga till håret. Sen sprayar man en volymmousse precis i hårbotten för att få ännu mer stadga och volym.

Steg 2: Blås håret

Steg nummer två är att torka håret så att det blir 80 procent torrt.

– Börja med hårbotten överallt. Torka den i motsatt riktning Då får man gratis volym.

Steg 3: Sätt upp håret

Sätt upp håret med flera olika clips och lämna ett par slingor längst ner i nacken.
– När håret är 80 procent torrt är det mycket enklare att bit för bit torka det med rundborste eller värmeborste.

Steg 4: Föna med rundborste

Börja att föna med värme. Ta borsten i hårbotten och tryck inåt och uppåt. Sedan rullar du upp håret på borsten och forsatt på värmeläget.

– Innan jag tar ut det så byter jag till kalluft för att fixera håret i den här nya formen. Tänk på att man vill ha volym från botten men längderna kan man föna utåt om man vill . Då flyger håret snyggt åt olika håll.

Steg 5: Spolar

Vill man att det ska hålla ännu bättre kan man rulla upp sitt färdigfönade hår på spolar. Så får det fixeras och kylas ner. Spraya med hårspray och plocka ut efter cirka 10 minuter. Vill man ha ännu mer stadga kan man tupera lite i hårbotten.

– Voila, som en salongsföning hemma.

Supertipset

Har man inte så mycket tid eller itne riktigt orkar. Gör bara fronten. Håret längst runt ansiktet och överhåret och strunta i håret bak och underhåret.

Annons

Populärt inom hårvård

Utforska Wellness

Om skribenten

  • Rebecka WållgrenRebecka Wållgren är reporter och redaktör för Aftonbladet Wellness sedan februari 2021. Rebecka började på Aftonbladet 2013 och arbetade redan då på Wellness. Hon har även varit på Viktklubb, Wendela och The You Way. Sedan tog hon en sväng till Bonnier Magazines & Brands där hon var webbredaktör för Lantliv och Sköna hem. Utbildning: Rebecka har gått journalistprogrammet vid Göteborgs universitet. Tidigare har hon även studerat Litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet.