Denna text är kommersiell och innehåller annonslänkar

Så fixar du fina strandlockar

  • Clara Öhrn
Publisert:

Rufsiga beach waves är den perfekta sommarfrisyren som passar både långt och kortare hår. Wellness har tagit hjälp av hårstylisterna Terese Bagger och Åsa Bergström på salongen DCT Studio. Med deras knep kan du få till strandlockar på ett nytt och enkelt sätt.

1. Värmeskydd

Börja med att föna håret helt torrt om det är nytvättat. Spraya sedan värmeskyddet jämnt över hela håret för att motverka onödigt slit på håret.

Produkttips!

Terese tipsar om Björk skydda, ett vårdande värmeskydd som ger glans och återbygger skadat hår. Krämsprayen förebygger kluvna toppar, skyddar mot värme och får bort friss. Produkten har en så kallad colour suit technology som skyddar håret mot uv-strålning och fria radikaler. Värmeskyddet är även veganskt, fritt från parabener och sulfat.

Köp produkten här!

2. Dela upp håret i sektioner

Preppa håret med värmeskydd. Dela sedan upp håret i sektioner med tex klämmor eller hårsnoddar. Börja med 5 sektioner på vardera sida av huvudet. Beroende på hår mängden så kan du ta färre eller fler sektioner.

Beställ näbbclips här!

3. Tvinna håret

Ta första sektionen och dela upp den i två delar och tvinna slingan. Tvinnar du löst blir vågorna mjukare. Tvinnar du hårdare blir vågorna tydligare.

4. Använd en plattång

När du tvinnat håret tar du sedan en plattång och trycker jämnt på det tvinnade håret, börja närmast huvudet och ner. Upprepa 2-3 gånger så du inte missar något parti. Låt den tvinnade sektionen svalna och börja med en ny.

Ett bra knep är att lämna topparna raka för att maxa beachlooken.

Produkttips!

Den bästa plattången kommer från GHD. GHD IV styler värms upp på bara några sekunder och behåller optimal temperatur under hela stylingen. Tången avger negativa joner som reducerar statisk elektricitet och ger glans genom att sluta till hårstrået.

Beställ GHD IV styler direkt här!

5. Separera

Separera den tvinnade slingan. Lättast är att tvinna upp det motsatt håll och sedan dra med fingrarna genom håret.

6. Fixera strandlockarna

Spraya på rikligt med saltvattenspray. När du är nöjd med beachlooken avsluta med hårspray som sista touch.

Produkttips!

Lanza healing beach spray är en saltvattenspray med vatten från Stilla havet som innehåller den perfekta mängden naturligt havssalt. Den ger håret den perfekt strandkänslan.

Beställ saltvattensprayen här!

ANNONS

Produkter från Plantur 39 hittar du till ett bra pris hos MEDS!

MEDS (Extern länk)

Redaktionens val

  1. HÅR

    Bästa hårinpackningarna för friskt och glansigt hår

  2. KOMMERSIELLT INNEHÅLL

    Snyggt hår i sommar: Bästa tipsen

Utforska Wellness

Om skribenten

  • Clara ÖhrnClara Öhrn är content manager på Wellness och har tidigare jobbat som reporter på Aftonbladets redaktion för feature och sociala medier. Clara har en kandidatexamen i media och kommunikationsvetenskap från Mittuniversitetet. Hon har även studerat Global Trendwatching på Amsterdam University of Applied Sciences och retorik vid Stockholms Universitet.