Denna text är kommersiell och innehåller annonslänkar

Frisörens bästa tips: Så får du friskt långt hår

 • Ida Gustafsson
Publisert:

För att få ett vackert långt hår finns det en del enkla knep att ta till – frisören Hanna Rydén delar med sig av bästa tipsen!

Vill du låta håret växa ut och bli riktigt långt? Att bara låta håret växa funkar för väldigt få, för de allra flesta av oss krävs det lite småknep för att håret ska bli bli både långt och friskt.

Tvätta inte så ofta

Frisören Hanna Rydén som har egen salong i centrala Stockholm delar med sig av sina främsta tips för alla som vill låta håret växa ut. Det första tipset för hår på utväxt (och alla hår generellt) är att låta det gå längre tid mellan hårtvättarna.

– Använd frisörschampo och -balsam och vårda gärna med ett leave-in balsam efteråt.

Hur ofta du tvättar beror på om du använder mycket stylingprodukter eller om du har ett jobb som gör att ditt hår blir smutsigt, men en hårtvätt i veckan är bra för både hår och hårbotten.

Hanna Rydén, frisör.

Vilken typ av schampo och balsam som just ditt hår behöver kan du rådfråga din frisör om. Om håret känns fettigt mellan tvättarna är ett torrschampo en bra lösning. Att använda sig av vårdande inpackningar och hårkurer emellanåt kan också stärka håret och hålla det friskt.
– Den bästa hårvården som finns är den du faktiskt använder konsekvent, säger Hanna Rydén.

Fräscha upp håret mellan tvättarna med ett riktigt bra torrschampo.

Torrschampo-puder från Kisby med svag doft som är enkelt att applicera som gör håret fräscht på nolltid och det är också lätt att tvätta ur. Läs mer och köp här!

Vårdande leave-inkur.

Vårdande leave-in kur från Kevin Murphy som återfuktar och tar bort friss och gör håret glansigt, läs mer och köp här.

Använd bredtandad kam

Blöta hårstrån är sköra och går lätt av, så om du vill reda ut håret när det är nytvättat rekommenderas verktyg som är varsamma och snälla mot håret.

– Kamma med en bredtandad kam eller en wetbrush när det är blött, säger Hanna Rydén.

Kam från ghd

Bredtandad kam från ghd att använda i blött hår, läs. mer och köp här.

Hårborste som reder ut blöta hår

Hårborsten från Pro detangler från Wet brush är skapad för att användas i blött hår och reder skonsamt ut bångstyriga hår. De mjuka plopparna masserar hårbotten och stimulerar blodcirkulationen, läs mer och köp här.

Skydda håret

Stylar du håret med värmeverktyg som hårfön eller locktång är det viktigt att applicera ett värmeskydd för att skydda hårstråna mot värmen.

Värmeskyddande spray

Värmeskydd från HHSimonsen som ger skydd upp mot 230 grader, innehåller arganolja som gör håret glansigt, läs mer och köp här.

Använd hårkurer

Använda sig av djupverkande hårkurer som Olaplex eller K18 emellanåt kan göra underverk för håret. Med produkter som dessa som lagar svavelbindningar i håret får du ett starkare, friskare och glansigare hår. Båda produkterna ger skillnad i trötta hår som behöver en extra skjuts med vårdande ingredienser.

Hårkuren K18

Återställande, intensiv behandling som reparerar, stärker och förbättrar hårets elasticitet på 4 minuter, samtidigt som håret blir mjukare och lättare att kamma, läs mer och köp här.

Hårkur från Olaplex

Olaplex No 6 reducerar friss och återfuktar torrt, lockigt eller skadat hår och gör det mjukt och följsamt.

Olaplex No 6 Bond Smoother 100ml

Olaplex

Olaplex No 6 Bond Smoother 100ml

400,00 kr

Läs mer

Wellness shop

Sov med fläta

När håret blivit tillräckligt långt kan du fläta det innan du går och lägger dig, på så sätt förhindrar du att det trasslar sig under natten som på sikt kan göra håret mer slitet. Och på köpet får du dessutom snygga vågor i håret dagen därpå.

Scrunchie i silkigt material.

Liten scrunchie från Lyko i silkesliknande polyester som är skonsam mot håret, finns i massor av färger, läs mer och köp här.

Klipp dig regelbundet

Till sist är tipset att se till att gå till frisören med jämna mellanrum för att klippa bort slitna hårtoppar. Hår som klipps mer sällan riskerar att bli slitet och hårstråna kan brytas av, vilket ger frissig look.

– Klipp dig var 8-10 vecka beroende på din hårkvalitet, säger Hanna Rydén.

ANNONS

Produkter från Plantur 39 hittar du till ett bra pris hos MEDS!

MEDS (Extern länk)


Redaktionens val

 1. KOMMERSIELLT INNEHÅLL

  Frisören: Vanliga misstagen som ger fett hår

 2. HÅR

  Fixa salongsfönat hår med en varmluftsborste

 3. KOMMERSIELLT INNEHÅLL

  Frisören: Så vårdar du torrt och skadat hår

Utforska Wellness

Om skribenten

 • Ida GustafssonIda Gustafsson redaktör på Aftonbladet och Wellness. Hon har tidigare jobbat på magasin med inriktning på mode, inredning och skönhet men också som nyhetsreporter på Aftonbladet. Hon har en kandidatexamen i journalistik från Mittuniversitetet.