Frisyrer 2023 – 5 hårtrender vi kommer att älska

Publisert:

Klippningen, färgen, snabba uppsättningen och den enkla glammiga looken.

Frisören och beautyexperten Sandhra Johnsson guidar till de hetaste frisyrerna och hårtrenderna för 2023.

Hockeyfrillor, pixie mullet, butterfly cut, wet look, för att inte tala om alla tutorials på Tik tok. Det är lätt att bli överväldigad av alla hårtrender som pågår samtidigt. Men de drar egentligen alla åt samma håll. Det enklare hållet som kräver mindre underhåll och mindre fixande.

– Sedan pandemin är det många som väntar längre mellan frisörbesöken och efterfrågar en mer ”undone look” som inte kräver lika mycket underhåll. En av de starkaste trenderna nu och framåt är just att framhäva ditt naturliga hår och satsa på styling som inte kräver värmeverktyg och som passar ditt hårs naturliga textur och lockar, säger Sandhra Johnsson som är frisör och beautyexpert.

1. Klippningen

Bixie

– Det fortsätter att vara mycket uppklippt hår med textur som ger en luftig känsla. Wolf cut, shags och mullet är alla olika varianter av just detta där luggen är central. Men mest intressant just nu är nog ändå bixi cut vilket är en sammanslagning av bob och pixie, alltså bixie.

Hur får stylar man en bixie då?

– Likt de andra frisyrerna så ramar bixie cut in ansiktet. Det är en ganska enkel frisyr som knappt behöver någon styling och som passar de flesta. Däremot skulle jag säga att det ställer krav på en bra frisör som verkligen klipper in håret ordentligt. För att få till volym och textur så skulle jag rekommendera en torr volymspray eller volympuder.

Bixie går att styla både med lockigt och rakt hår.
Bixie går att styla både med lockigt och rakt hår.

2. Färgerna

Varma toner

– Färgmässigt skulle jag säga att det är varmare färger som gäller nu. Som bronzed wood och copper brunette. De här tonerna är det många kändisar som syns i just nu. Även de blonda nyanserna ska gärna vara varma. Tänk mindre silverschampo och askiga toner och mer guldigt, rosé eller peach-toner.

ANNONS

Beställ Evo Fabuloso Light Beige-inpackning direkt här!

Bangerhead (Extern länk)

Hailey Bieber visade upp en härligt varm bronsig hårton på röda mattan.
Hailey Bieber visade upp en härligt varm bronsig hårton på röda mattan.

3. Lockarna

Heatless waves

– Heatless styling och heatless curls har trendat ordentligt på Tiktok och det här kommer att fortsätta. Trenden handlar om att man rullar upp håret på allt ifrån badrocksskärp, strumpor, träningstights eller vad du kan hitta och så sover man med detta för att sedan vakna på morgonen färdig med ett perfekt lockat hår. Att locka med värme sliter såklart på håret så att skapa form helt utan värme är ett väldigt bra alternativ.

Varför har det blivit så stort just nu?

– Det här är förstås inget nytt men att det blivit så stort nu är troligen en kombination av fokuset på wellness- och DIY-trender men också för att det ser så kul ut rent visuellt. Det är perfekt för Tiktok och det ska man inte underskatta. Personligen tycker jag att det kan vara lite jobbigt att sova med något i håret men ska man ha lockar till kvällen funkar det precis lika bra att bara gå runt med det i ett par timmar mitt på dagen.

Sandhra (@sandhrajohnsson) använder badrocksskärpet för att skapa ett Hollywoodsvall som heter duga.
Sandhra (@sandhrajohnsson) använder badrocksskärpet för att skapa ett Hollywoodsvall som heter duga.

4. Snabba uppsättningen

Låg slarvig knut

– En enkel och snabb go-to frisyr som är trendig är en låg knut i nacken. Den har synts både på catwalken och röda mattan. Den ska se lika effortless ut som den är så man behöver inte vara särskilt noggrann. Här kommer man undan med en uppslängd, rufsig knut.

 Billie Eilish visade upp den perfekt slaviga låga knuten både för sina följare och på röda mattan.
Billie Eilish visade upp den perfekt slaviga låga knuten både för sina följare och på röda mattan.

5. Enkla glammiga frisyren

Wet look

Wet look handlar egentligen bara om produkter. Du har ju inte blött hår på riktigt. Mitt tips är att satsa på mjuka glansvaxer så att håret ser blött ut och reflekterar ljuset. Glans är key när det kommer till wet look!

Så fixar du wet look själv

  1. Utgå från torrt eller lite fuktigt hår. Personligen föredrar jag att hålla håret mjukt och alltså inte använda ett vax som stelnar och blir hårt. Jag använder gärna Pop Lock från Color Wow.
  2. Dela upp håret och applicera produkten passé för passé. Man ska alltså inte ta produkten i händerna och dra i allt hår på en gång. Då får man sällan produkt i underhåret vilket kommer synas och då får man inte alls samma känsla. Applicera från botten till toppen och se till att vara noga runt ansiktet så att man verkligen får en naturlig ”wet look”.
  3. Vill man ha looken slätkammad och strikt så behöver man borsta eller kamma. Om man istället vill ha en mer organisk look så kan man både locka eller göra vågor med en tång och använda fingrarna för att kamma håret i naturligare rörelser. Avsluta med hårspray och eventuellt en glanspray om man vill ha extra shine.

ANNONS

Beställ Color Wow Pop & Lock här!

Lyko (Extern länk)

Zendaya har flera gånger visat vart det skåpet ska stå när det kommer till wet look på röda mattan.
Zendaya har flera gånger visat vart det skåpet ska stå när det kommer till wet look på röda mattan.

Annons

Populärt inom hårvård

Utforska Wellness

Om skribenten

  • Rebecka WållgrenRebecka Wållgren är reporter och redaktör för Aftonbladet Wellness sedan februari 2021. Rebecka började på Aftonbladet 2013 och arbetade redan då på Wellness. Hon har även varit på Viktklubb, Wendela och The You Way. Sedan tog hon en sväng till Bonnier Magazines & Brands där hon var webbredaktör för Lantliv och Sköna hem. Utbildning: Rebecka har gått journalistprogrammet vid Göteborgs universitet. Tidigare har hon även studerat Litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet.