De låga jeansen från 2000-talet är tillbaka ... alltså, de riktigt låga

Men lugn – så stylar du dem annorlunda 2023

Publisert:
Givenchy gick all in på denim och med baggy jeans med denimtopp till.
Givenchy gick all in på denim och med baggy jeans med denimtopp till.

Låt gå för läppenna, vitt på ögats vattenlinje och hårklämmor i plast. Men nu har det som inte fick hända hänt.

Den mest hatade trenden från 2000-talet är tillbaka.

Du har säkert hört talas om YK2. Det handlar om trender från Year 2 K, alltså år 2000. Och början av 2000-talet bjöd helt klart på många trender, den ena mer extrem än den andra.

En efter en har de också kommit tillbaka. Alla förutom en, som hittills har legat väl begraven med ipods och Nokia 3310. Vi pratar förstås om låga jeans. Och inte vanliga låga jeans, Britney Spears och Christina Aguilera-låga jeans.

Briney Spears 2002.
Briney Spears 2002.
Christina Aguilera samma år.
Christina Aguilera samma år.

Low rise jeans på catwalken

När de stora modehusen visade upp sina kollektioner för våren 2023 så var de plötsligt där igen. Givenchy och Stella McCartney skickade båda två ut modeller på catwalken i superlåga jeans med korta toppar till. Stella MCCartney fick till med in lite bling på sina medan Givenchy prickade in en annan trend från 2000-talet: en hel outfit i denim.

Stella McCartney visade upp glittrande låga byxor med kort väst till.
Stella McCartney visade upp glittrande låga byxor med kort väst till.

ANNONS

Beställ gråa låga jeans från Gina Tricot!

Ginatricot (Extern länk)

För många av oss känns nog de superlåga jeansen skrämmande och svårburna (särskilt med en magtröja till, den skrämmer slag på vem som helst). Men det finns knep att ta till för att ta sig an trenden på ett nytt sätt.

3 knep för att ta sig an low rise jeans

  • Baggy och mid rise
    Våren 2023 ser vi mycket baggy låga byxor vilket också är mycket lättare att bära och ger en mer avslappnad känsla. Mid-rise, alltså halvlåga byxor fångar ofta samma känsla men kan också kännas lite lättare att styla än low rise.
  • Skippa magtröjan
    Är det magtröjan som egentligen får skon att klämma? Goda nyheter, den är inte obligatorisk! Testa att stoppa ner en vit skjorta, ett linne eller en stickad tröja i jeansen i stället. Matcha gärna med en stor jacka eller kavaj som hos Stella McCartney.
Låga baggy hos Stella McCartney
Låga baggy hos Stella McCartney
  • Cargobyxan
    Cargobyxor är en megatrend 2023. Testa oversize cargo-byxor, oversize jacka och klackar. Surfa in på Pernille Teisbæks instagramkonto för den ultimata inspirationen. Influencern och modeprofilen råkar vara expert på att styla just cargobyxor.
Pernille Teisbæk i stora cargobyxor, oversize kavaj och gröna klackar.
Pernille Teisbæk i stora cargobyxor, oversize kavaj och gröna klackar.

ANNONS

Beställ beige cargo-byxor från Gina Tricot!

Ginatricot (Extern länk)

Utforska Wellness

Om skribenten

  • Rebecka WållgrenRebecka Wållgren är reporter och redaktör för Aftonbladet Wellness sedan februari 2021. Rebecka började på Aftonbladet 2013 och arbetade redan då på Wellness. Hon har även varit på Viktklubb, Wendela och The You Way. Sedan tog hon en sväng till Bonnier Magazines & Brands där hon var webbredaktör för Lantliv och Sköna hem. Utbildning: Rebecka har gått journalistprogrammet vid Göteborgs universitet. Tidigare har hon även studerat Litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet.