Denna text är kommersiell och innehåller annonslänkar

7 foundations med spf som skyddar huden mot solen

 • Ida Gustafsson
Publisert:

Satsa på en foundation med solskyddsfaktor.
Här är produkterna som skyddar hyn mot solstrålar samtidigt som de jämnar ut din hudton och ger ett fint resultat.

Foundation med solskyddsfaktor är ett bra alternativ för att enkelt se till att den känsliga huden i ansiktet får ett UV-skydd som behövs. Jämna ut hudtonen, minska synbarheten av rodnader och få en strålande hy samtidigt som du får ett skydd mot solen. Med ett dagligt solskydd kan du förhindra att huden drabbas av solskador som pigmentförändringar, fina linjer eller soleksem.

När det är varmt ute kan det vara skönt med en lättare foundation som inte har en så hög täckningsgrad som låter den egna hyn lysa igenom för en fräsch look. Här listar vi olika foundations med varierande täckningsgrad – som alla innehåller solskyddsfaktor. Men kom ihåg att en foundation med solskydd inte ger ett heltäckande skydd mot solstrålar utan är mer som ett komplement till vanliga solskyddscremer.

Natural Glow Fluid Foundation från Lumene

Lättflytande foundation som är enkel att applicera och som jämnar ut hudtonen ger ett strålande resultat samtidigt som den innehåller spf 20. Läs mer och köp här.

Skin illusion från Clarins

Denna lätta och nästintill viktlösa foundation från Clarins ger huden en lätt och felfri finish samtidigt som det återfuktar hela dagen och ger skydd mot solen med solskyddsfaktor 15. Läs mer och köp här.

Bare Minerals

Mineralpudret från Bare Minerals är en storfavorit hos många och det ger en lätt till full täckning. Pudret har med sina mineralingredienser ett naturligt UV-filter med solskyddsfaktor 15. Bare Minerals finns i en mängd olika nyanser – läs mer och köp här.

Tinted moisturizer från Laura Mercier

Färgad oljefri dagcreme som ger en lätt täckning och naturligt resultat som skyddar mot solen med SPF 20. Läs mer och köp här.

Even better makeup från Clinique

Medeltäckande och återfuktande foundation som jämnar ut och reducerar rodnader som innehåller bredspektrat solskydd på spf 15 som skyddar mot både UVA- och UVB-strålning. Läs mer och köp här.

Coverage foundation från The Ordinary

Denna foundation från det prisvärda och populära hudvårdsmärket The Ordinary ger full huden täckning med ett naturligt halvmatt resultat. Innehåller SPF 15 och finns i 21 olika nyanser, läs mer och köp här. Läs mer och köp här.

Flawless satin moisture foundation från Sensai

Återfuktande foundation som korrigerar hudens ojämnheter och ger en silkeslen täckning med ett naturligt resultat. Formulan är enkel att applicera och den innehåller ett ljusreflekterande puder som ger en fin lyster till hyn och skyddar mot UV-ljus med solskyddsfaktor 25. Läs mer och köp här.

ANNONS

Så bleker du tänderna enkelt hemma - beställ här och få vitare tänder på 30 minuter.

Dentway (Extern länk)


Redaktionens val

 1. KOMMERSIELLT INNEHÅLL

  Highlighters som ger mer lyster

 2. HUDVÅRD

  ”Hur får man bukt med perioral dermatit?”

 3. SKÖNHET

  Läppbalsam med färg – 7 fina köptips

Utforska Wellness

Om skribenten

 • Ida GustafssonIda Gustafsson redaktör på Aftonbladet och Wellness. Hon har tidigare jobbat på magasin med inriktning på mode, inredning och skönhet men också som nyhetsreporter på Aftonbladet. Hon har en kandidatexamen i journalistik från Mittuniversitetet.