Denna text är kommersiell och innehåller annonslänkar

Expertens tips på höstens skönhetsprodukter

Så håller du dig fräsch i kylan

Publisert:
Beautytips för en snygg look året runt.
Beautytips för en snygg look året runt.

Sommarvärmen har börjat avta i takt med att hösten kommer krypande.

Vi bad Lykos skönhetsredaktör Krizz Lowélion om tips på produkter för att överleva årstidsbytet.

Här listar hon skönhetsprodukterna du behöver för en fräsch hud och ett friskt hår i höst.

Nu börjar det om igen. Hösten, vardagen och ekorrhjulet. Skönt med rutiner, vardag och faktiskt att snart få börja längta igen till mysiga julen och vinterledigheten. Men innan dess ska vi försöka hålla kvar sommarens magi med solsken i själen och glow i huden, menar Krizz Lowélion, skönhetsredaktör hos Lyko.

Krizz Lowélion, skönhetsredaktör hos Lyko.
Krizz Lowélion, skönhetsredaktör hos Lyko.

– När luften blir kallare och torrare bör du byta ut dina lätta sommarprodukter mot fetare och mer fuktgivande krämer. Det är faktiskt lika viktigt som att byta dina tunna sommarkläder mot tjocka vintertröjor!

Det som händer i huden är en slags försvarsmekanism där talgproduktionen – alltså det som smörjer huden – minskar med kylan och resulterar i en mer yttorr hy.

– För att inte tala om håret! Att röra sig från en höststorm in till ett varmt kontor blir ofta knas för både hår och hårbotten, så du bör även uppgradera dina hårvårdsprodukter, tipsar Krizz.

Här är hennes lista på produkterna du behöver för att överleva hösten – från bas och ansikte till kropp och hår.

BAS: Städa upp i alla hörn

Peeling och ansiktsmask.
Peeling och ansiktsmask.

Efter en sommar med mycket solskydd, svett och salta bad och kanske med mycket hudslarv av typen ”somna med smink” eller ”inte orka peela” kan det vara skönt att vara extra snäll mot huden. Huden är ju ändå vårt skydd mot smuts, bakterier och många av världens läskiga faror, så att tacka den lite extra så här på höstkanten kan sitta fint. En go peeling kan rengöra på djupet, mjuka upp, städa bort och ta bort gammalt groll som ligger på hudytan och mattar ner.

Men, var försiktig. De senaste åren har det gått inflation i kemiska peelingar och många har fått överkänslig hud. Balans gäller i allt! Var snäll och städa milt. Som med en kanonpeeling från âme pure. Den kanske ser ut som att prinsessans bubbelbad har fått ett kärleksbarn med en parfym från en popikon, men innehållet är så bra! Avsluta med en ansiktsmask som är som en intensiv balsambehandling för huden. Koncentrerad näring. Supertips: Sov med den! Mums säger huden!
Köp peelingen hos Lyko här och klicka hem ansiktsmasken här!

ANSIKTE: Unna ditt fejs

Booster och ögonkräm.
Booster och ögonkräm.

Till skillnad mot sommaren då det kanske inte finns tid, lust eller ork (eller pengar?) så kanske du nu på hösten kan göra hudvården till en härlig ritual. Lite ”me time”. Njut av beröring, massage och framför allt: RESULTAT! Unna dig en riktigt högteknologisk och otroligt prisvärd boosterkur som din utfestade sommarhud kommer att sluka lika försvinnande snabbt som Ola-Conny käkar korv i en varmkorvstävling.

Och när du har mättat huden med serum som är så härligt djupgående återfuktande att det känns som du druckit en tillbringare vatten, då är det dags för det tunga artilleriet. En ögonkräm. Och till alla er tvivlare där ute: ni har inte känt livet i er innan ni testat denna nya ögonkräm från svenska Acasia. Omedelbara resultat, bortsuddade linjer, nyfödd hud och mjuk suktande glöd som trollar bort mörka ringar på bara en enda användning. En investering.

Köp boosterkuren här och klicka hem ögonkrämen här!

KROPP: Ingen krokodilhud på benen

Hudlotion och fräsch parfym.
Hudlotion och fräsch parfym.

Jaha, men kroppen då? Där finns det ju också en massa hud! När det blir torrt och kallt ute känns huden ofta extra stram, torr och fnasig. Speciellt om vi tar många varma duschar också – det är hemskt för vinterhuden för då blir den ju ännu skörare och fnasigare! Så toppentips: Om du har problem med torr hud, undvik att duscha varje dag. Och försök att klappa dig torr med handduken i stället för att gnugga eftersom det kan irritera huden. Men använd framförallt produkter som inte torkar ut.

Och smörj in dig med en gosig, härlig hudlotion som hjälper huden att hjälpa sig själv att hålla fukten kvar. CeraVe har en fantastiskt smidig förpackning, går in direkt i huden och lämnar den len och hel, till ett magiskt pris! Och du, om du inte älskar doften av ”oparfymerat” kan du, med stor fördel, hålla kvar en del av sommarens blomsterprakt och solen i ditt sinne med nyheten och redan bästsäljande parfymen Gucci Flora Gorgeous Gardenia. En doft som är bubblande men samtidigt lågmält glad och lycklig. Noter av vita päronblommor tillsammans med gardenia, jasmin, brunt socker och patchouli är som en smekning för näsan under långa jobbmöten.

Köp CeraVe hudlotion här och beställ Gucci-parfymen här!

HÅR: Skapa ett glänsande supersvall

Återfuktande schampo, balsam och leave in-kräm.
Återfuktande schampo, balsam och leave in-kräm.

”Men håret då? Men håret då?” ropar ni förtvivlat! Ja, men det är klart att jag har tips för håret också! Värme, sol och bad sliter något så fruktansvärt på håret, men de goda nyheterna är att vi nu har ett helt år på oss att bygga upp det igen. Vi måste bara parera temperaturväxlingar, elektricitet, friss och torr hårbotten medan vi gör det. Men det är inga problem alls! Det första du bör göra är att klippa bort torra toppar hos en bra frisör. Det gör att håret får liv, stuns och upplevs hälsosammare direkt!

Sedan är det viktigt med bra, återfuktande och helande produkter. Maria Nila Head & Heal är en toppenprodukt för hårbotten, den behandlar och motverkar mjäll, är antiinflammatorisk och stimulerar hårsäckarna för mindre håravfall. Win Win! Och om du vill be om förlåtelse för sommarens synder ordentligt till dina längder, då ska du INVESTERA (ja, för priset är häftigt, men värt det) i den nya och extremt upphypade K18. En leave-in-kräm som på bara 4 minuter förvandlar ditt hår till ett glänsande supersvall! Jag lovar!

Köp Maria Nila Head & Heal här och klicka hem nya K18 här!


.

Annons

Bästa pris på vitaminer & mineraler

Utforska Wellness

Om skribenten

  • Maja Eriksson är kommersiell redaktör på Aftonbladet och Wellness sedan november 2020. Maja har en lång bakgrund inom Schibstedkoncernen, samt erfarenhet som frilansskribent och innehållsproducent.