Smala ögonbryn à la 90-talet är tillbaka!

Publisert:
Pamela Anderson
Pamela Anderson

Plockade du också sönder dina ögonbryn 1997?

Grattis, nu är du riktigt trendig igen.

Ända sedan modellen Cara Delevingne och hennes ögonbryn slog igenom med dunder och brak 2011 har stora uppåtborstade ifyllda ögonbryn regerat modet. Men, möjligtvis är det dags att kamma de buskiga brynen.

Pamela Andersons tunna ögonbryn var en del av hennes stil redan på 1990-talet. Och skådespelerskan Lily James, som spelar Pamela Anderson i den omdebatterade serien Pam & Tommy, påminde oss om de tunna bågarna igen. I serien – där Lily James är oerhört lik originalet – sportar hon förstås smala och skarpt ifyllda bryn

Under årets modeveckor i Europa kunde man även se flera modeller med smala streck över ögonen. Både på catwalken och utanför den. Fotomodellen Bella Hadid har visat upp sina 90-talsbryn på Instagram. Dessutom har Lila Moss (ja, det är Kate Moss dotter) hakat på trenden. Som uttrycket går: Tre är en trend.

Supermodellen Cara Delevingne gjorde stora bryn till en megatrend som höll i sig i många år.
Supermodellen Cara Delevingne gjorde stora bryn till en megatrend som höll i sig i många år.
Pamela Anderson med sina karaktäristiska smala ögonbryn från 1990-talet
Pamela Anderson med sina karaktäristiska smala ögonbryn från 1990-talet

Makeupartisten Felicia Kjellgren är specialist på bryn. Hon hoppas att den smala trenden blir lite annorlunda den här gången.

– Jag har alltid sagt att jag inte tror att den här trenden kommer att komma tillbaka så länge vi lever, vi som en gång har plockat sönder brynen. Det är möjligt att vi kommer att fylla i dem smalare nu men att permanent plocka sönder dem igen på det sättet som vi har gjort. Det tror och hoppas jag inte kommer tillbaka, säger Felicia Kjellgren

Felicia Kjellgren (@browfelicia på instagram) är makeupartist och brynexpert.
Felicia Kjellgren (@browfelicia på instagram) är makeupartist och brynexpert.

Förr åkte pincetten fram och vi var många som plockade hej vilt både över och under brynen. Då och då kunde även en rakhyvel komma till användning för att helt sonika raka bort brynet och måla dit ett smalt streck. Nu finns det andra sätt som är mindre permanenta.

– Det finns otroligt mycket mer produkter och verktyg att förändra ögonbrynen med i dag. Så testa det innan du gör något som du kanske kommer att ångra.

Så testar du trenden (utan pincett)

  • Använd en transparent gel och slicka brynhåren lite åt sidan,  då framhäver man inte alls buskigheten utan de blir direkt hälften så stora.
  • Formen ska vara åt ”måsvingehållet”, det lättar upp ögonbrynet.
  • När du fyller i ögonbrynet framhäv inte hela brynet utan lägg krutet på mitten. Rita varken längst in eller längst ut.
Ögonbrynspenna och concealer från Clinique – beställ här!
Bella Hadid har anammat smala bryn-trenden ...
Bella Hadid har anammat smala bryn-trenden ...
... precis som Lila Moss.
... precis som Lila Moss.

Annons

Bästa pris på vitaminer & mineraler

Utforska Wellness

Om skribenten

  • Rebecka WållgrenRebecka Wållgren är reporter och redaktör för Aftonbladet Wellness sedan februari 2021. Rebecka började på Aftonbladet 2013 och arbetade redan då på Wellness. Hon har även varit på Viktklubb, Wendela och The You Way. Sedan tog hon en sväng till Bonnier Magazines & Brands där hon var webbredaktör för Lantliv och Sköna hem. Utbildning: Rebecka har gått journalistprogrammet vid Göteborgs universitet. Tidigare har hon även studerat Litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet.