Denna text är kommersiell och innehåller annonslänkar

Sommarsmink: Här är bästa tipsen

Så fixar du en fräsch sommarlook

Publisert:

Hur ska man sminka sig på sommaren för bästa resultat?

Vi frågade Lykos skönhetsredaktör Krizz Lowélion om hennes bästa tips och råd kring makeup under varma och soliga dagar.

Här listar hon de enda 7 produkterna du behöver i sommar.

Solskydd för att inte bränna sig, smink för att se fräsch ut, samtidigt som vi gärna vill hålla en naturlig look och låta brännan göra jobbet på sommaren. Men hur ska man få det att gå ihop? Hur ska man sminka sig för att vara snygg hela dagen, från tidigt morgonmöte till after work i en solig park?

– När dagarna blir långa och soliga och nätterna varma och svettiga är det sista du vill tänka på val av solskydd, hållbart läppglans och felfri mascara. Du vill bara leva och känna, säger Krizz Lowélion, skönhetsredaktör hos Lyko.

Krizz Lowélion, skönhetsredaktör hos Lyko.
Krizz Lowélion, skönhetsredaktör hos Lyko.

Hon menar att enkelhet är viktigt när det gäller skönhet och makeup på sommaren.

– Ett bra tips är att ha en sminkrutin som man snabbt kan slänga på sig när man ska iväg, en look som håller i alla väder och som passar alla tillfällen. Jag har därför plockat fram en kort och helt superb lista med de enda 7 produkterna du behöver för att hålla dig snygg, skyddad och redo att leva livet till fullo i sommar.

1. Bas - Heliocare 360º Gel Oil-Free SPF 50

Heliocare 360º Gel Oil-Free SPF 50
Heliocare 360º Gel Oil-Free SPF 50

Solskydd är den absolut bästa och billigaste anti-age-behandlingen. Och tråkigaste. Varje år tjatas det överallt om solskydd, men det är ju så dyrt, ofta kladdigt och lätt att glömma att smacka på det varje dag. Tänk om det hade funnits en kanonsnygg, lätt och härlig foundation med SPF 50…

Men hallå där, Heliocare 360º Gel Oil Free SPF 50! Här har du solskydd och makeup i ett. En oljefri och färgad kräm som ger en fin och jämn finish med naturlig lyster. Ger även ett komplett skydd mot UVA- och UVB-strålning, synligt ljus (HEV) och infraröd strålning (IR). Magiskt! Den finns dessutom i tre nyanser: Pearl, Beige och Bronze, så du kan följa hela sommarens spektra.

(Psst! Självklart måste du återapplicera även denna under dagen och om du ska ”steka på stranden” bör du applicera mer SPF. Och glöm inte solskydd på kroppen!)

Köp Heliocare 360º Gel Oil-Free SPF 50 direkt hos Lyko här.

2. Rouge - Lumene Liquid Blush Pink Blossom

Lumene Liquid Blush Pink Blossom
Lumene Liquid Blush Pink Blossom

Nu när vi har en naturlig bas med ett bra skydd som grund så ska vi blåsa liv i sommarkreationen. Rouge är det mest fantastiska redskapet när det gäller att skulptera kinder, skapa liv och ge omedelbar fräschör.

”Fake it ’til you make it!”. Det är mitt bästa citat som tvåbarnsmamma och när jag är på besök i människovärlden behöver jag fejka, tro mig. En krämrouge är då sommarens bästa uppfinning. Den smälter sömlöst ihop med din gyllene bas, är lätt att applicera och sitter kanonbra. Dryg är den också! Finns i en massa olika varianter (bland annat har Max Factor ett fantastiskt kylande stift) och så gillar jag denna från Lumene som har en skimrande frisk färg. Så fint, så naturligt och så somrigt!

Köp Lumene Liquid Blush Pink Blossom direkt hos Lyko här.

3. Läppar - Elizabeth Arden Eight Hour Cream Lip Nour SPF 15

Elizabeth Arden Eight Hour Cream Lip Nour SPF 15
Elizabeth Arden Eight Hour Cream Lip Nour SPF 15

Jag älskar när det lanseras smarta uppfinningar för oss som är, ja, låt oss säga lata. Multiprodukter som gör att jag blir snygg, inte får ont eller åldrar huden i förtid samt tillför en massa härlig fukt - ja, då är jag såld! Som här, med sommarens skönaste läppvård. Du får: färg, oerhört många nyanser att välja på, solskydd (ju högre desto bättre, men minst SPF 15) och så får du mjuka, sköna, pratsugna läppar. Satsa på lyxernas lyx, Elizabeth Arden, med de härliga ikoniska oljorna och få en produkt som du aldrig tröttnar på.

Köp Elizabeth Arden Eight Hour Cream Lip Nour SPF 15 hos Lyko här!

(Psst! Ett budgettips på samma tema är Hydracolor, som finns i en mängd olika nyanser och har SPF 25 - köp det här!)

4. Ögon - Make Up Store Eyepencil Snowflake

Make Up Store Eyepencil Snowflake
Make Up Store Eyepencil Snowflake

Anrika Make Up Store finns kvar i allra högsta grad och har sådana ikoniska och härliga produkter. Vi minns alla legendariska Cover All Mix – en samling eyedusts i världens alla färger och prisvärda lip gloss. Det finns även parfymer, necessärer och fina hårprylar. För ögonen i sommar är det en tydlig trend som gäller: kul eyeliner! Ja, men vad är ”kul eyeliner” då?

Ja, men här kan du bara go nuts och all in! Kör eyeliner i en rolig färg, prova en dubbel - eller TRIPPEL - eyeliner eller måla den på mitten av ögonlocket. Världen är ditt ostron och du kan göra precis som du vill. En universell produkt är en bra, knallvit, eyeliner. Dels kan du lägga den på vattenlinjen under ögat för att fräscha upp och förstora ögat, dels kan du lägga den ovanför fransraden som en härlig klick mot solkysst hy och till sist kan du fästa vilken nyans av ögonskugga som helst i den vita eyelinern för ett riktigt poppigt resultat! Sommarens multiprodukt!

Beställ Make Up Store Eyepencil Snowflake hos Lyko här.

5. Fransar - Loreal Paris Paradise Extatic Waterproof Black

Loreal Paris Paradise Extatic Waterproof Black
Loreal Paris Paradise Extatic Waterproof Black

Jag brukar säga att jag måste använda mascara, annars ser man inte var mina ögon är. Jag är liksom enfärgad som en nylonstrumpa utan mascara och därför har letandet efter en riktigt bra fransförstärkare blivit mitt kall i livet. På sommaren ska mascaran inte bara sitta snyggt, hålla en härlig böj och förstärka din makeup, den ska också sitta KVAR! Genom bad, varma middagar på uteserveringar och nattens hetta. Mascaran ska sitta på fransarna och inte på kinderna, helt enkelt. Paradise Extatic har regerat mascara-tronen länge och den här vattenfasta versionen sitter som berget där du sätter den tills du vill ta av den. Och allt detta till ett riktigt bra pris!

Köp Loreal Paris Paradise Extatic Waterproof Black hos Lyko här.

6. Kropp - Decleor Summer Oil SPF 30 Body & Hair

Decleor Summer Oil SPF 30 Body & Hair
Decleor Summer Oil SPF 30 Body & Hair

Kroppen måste ju också få sitt denna sommar. Och nu är vi tillbaka på multiprodukter igen, för jag avskyr att smörja in mig med hudlotion, för det tar sådan tid, jag avskyr att smörja in mig med SPF, för det tar sådan tid, jag borde skydda håret på sommaren men… just det, det tar sådan tid. Ändå måste det göras. Kombinationsprodukt?

Jo, jag tackar jag! Decleor, älskade Decleor, har en härlig kroppsolja med SPF 30. Du blir glänsande, återfuktad, len, mysig och skyddad mot UVA- och UVB strålar med en enda insmörjning. Dessutom är den toppen att använda i håret som skydd och återfuktning. Tips: Spraya i handen när du ska smörja kroppen och direkt på håret när du ska skydda det. Oljan är en så kallad ”dry touch” vilket betyder att den inte kladdar och doften är av underbara Monoiolja. Mums!

Handla Decleor Summer Oil SPF 30 Body & Hair direkt hos Lyko här.

7. Parfym - Kenzo Flower By Kenzo Eau De Toilette

Kenzo Flower By Kenzo Eau De Toilette
Kenzo Flower By Kenzo Eau De Toilette

Ingen sommarlook är väl komplett utan en doft. En doft gör så mycket. Inte bara att den ”doftar gott”, den letar sig in i din själ och väcker en hel massa känslor och skapar undermedvetna intryck. Så, var en av de lyckliga som skapar intryck i sommar med den underbara Flower By Kenzo Eau De Toilette! En supersyrlig, myskig blomdoft som har en trendig flirt med tidigt 90-tal. Du som minns din Noa från Cacharel eller Lancomes Tresor känner igen dig i den här. Och dessutom finns det även en flirt med den anrika Chanel no5. Noter som citron, lichifrukt och ingefära blandas med rosor, mysk och vanilj. En spetsig doft med en bred, flirtig bas. Lätt som en sommarvind, seriös som en kyss.

Köp Kenzo Flower By Kenzo Eau De Toilette direkt hos Lyko här!

Vill du läsa mer om parfymer?

Missa inte skönhetsredaktörens bästa tips på årets nya parfymer här!

Annons

Bästa pris på vitaminer & mineraler

Utforska Wellness