Boosta självsexet med nya heta sexleksakerna

  • Sofia Larsson
Publisert:

Jahapp, kondompaketet ligger och samlar damm och de där ätbara trosorna var ju inte så kul att använda på egen hand… Att vara singel i coronatider kan vara dötrist och långtråkigt – och alldeles underbart. Här är de senaste härliga nyheterna bland sexleksaker, glidmedel, serum, appar och erotiska noveller som ger ditt självsex en rejäl boost.

Vad gör vi när dejtinglivet sätts på paus, jo vi tar saken i egna händer – bokstavligen. Enligt jämförelsesajten Pricerunner var en av de tydligaste trenderna under 2020 intresset för sexleksaker, sökningarna slog rekord varje månad. Olika sexleksförsäljare har också rapporterat en ökning på mellan 40 till 500 procent på senare tid.

Tina Hagelin har grundat butikskonceptet Pistill som verkar inom området sexuell hälsa. Hon kan bekräfta att det är goda tider för branschen.

– Vi har märkt ett uppsving på försäljning av produkter under den här perioden. Att bejaka sin egen kropp i hälsans tecken är stort.

En av trenderna hon ser är en större medvetenhet kring den ekologiska aspekten. En annan stor trend är att designen mer och mer utformas för kvinnor.

Vi listar 7 sexiga nyheter för bättre och härligare singelsex.

1. Sexleksaker med mikrorobotar

Företaget Lora DiCarlo är ett av de främsta inom ”sex tech”, deras produkter utvecklas utifrån biomimik, att det ska vara så naturtroget och likt en sexakt som möjligt. Till exempel ska deras Osé robotic massager kännas som att få oralsex, samtidigt som g-punkten stimuleras med ett finger – något som resulterar i en så kallad ”mixad orgasm”. I produkterna använder de sig av saker som mikrorobotar och haptisk teknologi (som du förmodligen har inbyggt i din smartphone, det gör att den rycker och reagerar på olika sätt). Supermodellen Cara Delevingne tyckte att företaget var så intressant att hon i november förra året gick in som delägare och ”kreativ rådgivare”. En stor del av affärsidén är att öppna dialogen om sexuell hälsa och att bryta tabun. Det kan kanske behövas, när Lora DiCarlo ställde ut sina produkter på tech-mässan Consumer Technology Association blev det skandal, de kallades obscena. Till en början blev de bannade från att ställa ut där i fortsättningen, men nu har en dialog inletts om hur mässan kan bli mer kvinnovänlig och inkluderande.

Ose är en sexleksak med mikrorobotar och haptisk teknologi och ska kännas som att få oralsex, samtidigt som g-punkten stimuleras med ett finger.
OSE 2 - Premium Robotic Massager

vuxen

OSE 2 - Premium Robotic Massager

2 995,00 kr

Läs mer

Wellness shop

2. Lustfyllda ljudberättelser

Tryter fantasin när det känns som att du inte haft sex sedan Dackefejden? Nylanserade appen BlancheStories erbjuder ”romantiska, erotiska och inkluderande korta noveller – för kvinnor, av kvinnor”.

3. Uppvärmt glidmedel

Föreställ dig resultatet av ett kärleksmöte mellan en nespressomaskin och en av de där automatiska handspritsmaskinerna på gallerian. Då har du Pulse, en apparat där man matar in kapslar med glidmedel som värms upp till en perfekt kroppstemperatur och som man sedan kan få på sitt finger utan kladd. Det är bara att sätta in handen under mataren för en väl avvägd dos. Glidmedlet saluförs som parabenfritt och med återvinningsbara förpackningar. Men man bör nog vara väldigt petig med sitt glidmedel för att tycka att det är värt att investera i den, den kostar nämligen 199 dollar.

Pulse är helt klart något för gllidmedelskonnässören.

4. Serum för könsorganet

Serumanvändandet inom hudvård har ökat lavinartat de senaste åren. Så det är väl klart att fiffi ska ha ett eget serum! Living Libations Petal Passion Yoni Serum återfuktar och balanserar den ömtåliga huden hos yonis med välgörande oljor. Yoni är sanskrit för det kvinnliga könsorganet och sägs även betyda ”helig portal”. Penisbäraren kan använda Shivalingam serum, som bland annat innehåller örten tongkat ali.

Visst finns det serum för könsorganet!

5. Kändisarnas egna sexleksaker

Kommer du ihåg när alla kändisar skulle ha sin egen parfym? Och sedan sitt vin? Nu är det sexleksaker som är på tapeten. Tidigare nämnda supermodellen Cara Delevingne är en av dem och sångerskan Lily Allen har gjort sin egen version av den populära lufttrycksvibratorn Womanizer. Dakota Johnson kanske känns som hyfsat tippad i sammanhanget, men hon har verkligen gått all in som investerare i företaget Maude och har nu titeln ”Co-creative director” där. Det ska bli spännande att se vilken svensk kändis som blir först ut med sin egen sexleksak.

Popstjärnan Lilly Allén har gjort en egen variant av sexleksaken Womanizer som förstås går i starka härliga färger.

6. Mental träning för egen njutning

Produkter i all ära, men det är förhållningssättet till sig själv och sin egen kropp som garanterar det bästa sexet. Njutningsläraren och sexaktivisten Isabella Frappier, känd från The Goop Lab på Netflix, har tips på hur man kan träna sig på att bryta ner olika blockeringar som kan hindra en från att ha ett härligt sexliv. På Goop finns hennes guidade träning, som är som en riktigt lyxig och sinnlig date med sig själv. Perfekt i coronatider!

7.Lufttrycksteknik – även för män

Womanizer är produkten som blivit alla kvinnors favorit på senare år. Med sin speciella luftteknik har den i princip kommit med en orgasmgaranti. Nu har deras systerbolag, Arcwave, kommit ut med en version för män. Ion, som apparaten kallas, bygger på samma teknik och ser ut som en cool hightec-apparat. Länge har sexleksaker för män haft en lite ”grövre” stämpel än kvinnors, det här är gissningsvis ett trendbrott.

Ion är en sexleksak med luftteknik för män.

Utforska Wellness

Om skribenten

  • Sofia Larsson är frilansjournalist och skriver för Aftonbladet sajt Wellness, men även för tidningar som SvD, Amelia, Icon och Damernas Värld. Hon jobbade på Aftonbladet under 00-talet, först på Hälsa, sedan som krogredaktör och restaurangrecensent. Sedan 2009 har hon frilansat, både för tidningar och tv-produktionsbolag som ITV. Utbildning: Medieproduktion och journalistik, 120 poäng, högskolan i Kalmar. Hon har även gått kurser i socialantropologi, idéhistoria och naturmedicin.