Sex

Lust

Orgasm

Multipla orgasmer – så övar du upp njutningsmuskeln

  • Wellness
Publisert:
Foto: Prostock-Studio / iStockphoto

Med knipövningar och rätt teknik kan sexet vara längre.

Knipövningar sägs kunna ge både män och kvinnor uppnå multipla orgasmer. Men hur fungerar det och hur övar man upp njutningsmuskeln? Sexologen Malena Ivarsson guidar.

ORGASMTRÄNING FÖR HONOM

  • Knip. Träna din pc-muskel genom att andas ut samtidigt som du kniper. Andas sedan in och slappna av i muskeln. Minst 50 knip om dagen är att rekommendera. I början kan det dock ömma, därför är det bäst att börja försiktigt och utöka efter hand.
  • Slappna av. När du under samlaget sedan känner att utlösningen är på väg: slå av på takten, andas djupt och spänn pc-muskeln. I stället för utlösning känner du antagligen en serie sammandragningar under några sekunder, som kommer att intensifieras ju mer tränad du blir.
  • Sätt siffror på din upphetsning. Om icke-upphetsning är 0 och utlösning är 10 så ligger orgasmen kring 9,8. I början ska du sluta när du når 9,0, börja om och nästa gång sluta när du når 9,1 osv. Njut av sammandragningarna utan att ta steget över i utlösningen. Sluta när du har nått klimax flera gånger utan att ejakulera.
  • Låt det ta tid. Det kan ta ett tag innan du upplever sammandragningsorgasmerna. Mångorgastiska män beskriver det som om de måste slappna av precis när de är på väg att få orgasm. Och att känslan är att "falla tillbaka"i stället för att "falla framåt" i utlösningen.

ORGASMTRÄNING FÖR HENNE:

  • Knip. Träna din pc-muskel på samma sätt som mannen.
  • Öva under samlag. Spänn gärna muskeln under samlaget också.
  • Tro på din förmåga. Viktigast av allt för att nå taos många orgasmer är att du tror att du kan bli mångorgastisk. Och medvetet strävar efter det.
  • Sluta inte att stimulera. Efter den första orgasmen-fortsätt att stimulera, men inte på exakt samma ställe och sätt, eftersom man lätt blir lite öm.
Wellness shop

Testa dig själv - hur stark är din pc-muskel?

HON. En kvinna kan testa genom att föra in sina fingrar och sära på dem, som ett v-tecken. När hon sedan spänner sin pc-muskel ska fingrarna föras ihop automatiskt. Annars behöver muskeln tränas mer.

HAN. En man ska kunna ha kvar en näsduk på sin penis när han har erektion, eller kunna knipa av strålen när han kissar. Då har han koll på sin muskel.

Vad är pc-muskeln?

PC-muskeln sträcker sig från blygdbenet till svansbenet och är en del av muskulaturen för att stabilisera bäckenbotten. Den omger ändtarmen och urinröret vid urinblåsan, samt hos kvinnor också slidan.

Muskeln kontrollerar flödet av urin från urinblåsan. Den drar ihop sig under orgasm och har en funktion i samband med mannens utlösning.

Text
  • Wellness