Så lång tid onanerar svenskar i snitt

  • Sebastian Lundgren
Publisert:

Vad har hänt med självsexet under pandemin? Onanerar vi mer eller mindre? Och hur länge brukar svenskar egentligen onanera? En ny studie visar hur våra sex- och onanivanor har förändrats under pandemin.

Hur man själv väljer att slappna av och få sig en liten skön stund varierar kraftigt från person till person. Detta beror bland annat på hur ens relationsstatus ser ut och hur vardagen är uppbyggd.

Nu på sistone har en stor händelse även spelat en stor roll för aktiviteter som oftats sker under täcket.

Vad pratar vi om då? Jo, såklart menar vi coronapandemin. Tusentals människor har behövt ändra på sin livssituation och anpassat sig till den fortsatt rådande krisen.

Men hur har det här ändrat våra vanor då? Jo, på uppdrag av Lelo har Kantar/Sifo tagit reda på det genom att fråga svenskarna om deras nuvarande vanor.

Folk onanerar mindre än innan pandemin

I Onanirapporten 2021, som rapporten kallas, ser man bland annat att nästan var fjärde svensk onanerar mer sällan än tidigare. En underliggande orsak till det tros vara en minskad lust till följd av pandemin.

– Att våra onanivanor har förändrats kan bero på flera saker. Bland annat har vi vistats hemma mer än tidigare och det har för vissa varit svårare att få en stund för sig själv. Stress kopplat till pandemin kan också ha påverkat lusten. Vi på Lelo tror att onanin bidrar till ett bättre mående och lycka i livet. Vi hoppas därför att fler hittar tillbaka till sin lust och ser de positiva effekterna med onani trots en annorlunda vardag, säger Elvira Eriksson, Marknads- och kommunikationschef på Lelo.

I undersökningen har elva procent svarat att de onanerat mer sällan under pandemin och elva procent har svarat att de onanerat mycket mer sällan under samma tidsperiod.

Förutom dessa har sex procent inte onanerat alls under den här tiden. Den stora majoriteten tillhör dock den gruppen som inte ändrat sina vanor alls, de utgör hela 59 procent av de som svarade.

Så länge onanerar svensken i snitt

I undersökningen har man även frågat hur lång tid varje person spenderar på att onanera i snitt.

Där visade sig att majoriteten, nämligen hela 34 procent, spenderade mellan en till fem minuter per tillfälle. Näst vanligast med 33 procent, var mellan sex och tio minuter.

Då majoriteten spenderar mellan en och tio minuter på att tillfredsställa sig själv så kommer det även att anordnas ett speciellt event för just detta under Pride 2021.

Tillställningen kallas för ”The Magic 10” och kommer att äga rum den 6 augusti mellan 11.50 och 12.00. Platsen är upp till var och en som vill delta.
Tanken med ”The Magic 10” är att man ska ta sig en stund att reflektera och ge kärlek och uppskattning till sig själv lite då och då.

Utforska Wellness

Om skribenten

  • Sebastian Lundgren