Sex

Ghosting – sexologens tips när din dejt slutar svara

 • Wellness
Publisert:
Foto: Pheelings Media / iStockphoto

De träffades på en dejtingsajt och var överens om att bara ses för att ha sex. Nu har hon börjat få känslor för honom, men han har slutat svara. Vad ska hon göra? Sexologen Malena Ivarsson ger råd.

Fråga:

Jag träffade en man via en dejtingsajt. Själv har jag en bakgrund som akademiker, medan mannen ifråga jobbar på ett tvätteri. Jag var helt ointresserad men vi hade ändå sex och för varje gång kändes det bättre.

Han passar inte alls in i min värld och vi var överens om att bara träffas för att ha sex med varandra. Och jag var utsvulten efter att ha levt med bara en vibrator i flera år. Det var så skönt att känna en varm kropp emot min egen. Det verkade på mig som om vi skulle fortsätta med den här sexrelationen, men nu hör han inte av sig längre trots att han sagt att han skulle. Hans mobil är avstängd och han svarar inte på mejl.

Det är helt emot min stolthet att leta upp honom på hans jobb, men jag kan inte släppa tankarna på honom trots att han inte ens är min typ. Jag vet var han bor och skulle också kunna skriva till honom. Vi var överens om att vi bara hade sex, men jag fick faktiskt känslor för honom och vill fortsätta.

”Vågen”

Wellness shop

Malena svarar:

Foto: Mickan Palmqvist

Malena Ivarsson, född 1949, är en svensk sociolog, sexolog, författare. I många år har hon svarat på läsarnas frågor om sex, samlevnad och relationer.

Världen skulle vara en ganska trist plats om vi alltid gjorde det rätta och förnuftigaste. Du vet att det inte är så lyckat att söka upp honom på jobbet eller skriva brev, men kanske kan fixeringen släppa om du gör det. Men när någon säger: Jag hör av mig, och sedan går under jorden så kommer inte ett brev eller besök på jobbet göra att han lämnar sin grotta.

Av någon anledning vill han vara ifred. Kanske för att sortera sina egna känslor eller, det här vill du inte höra, men han kan vara i färd med att dejta någon ny. Vem vet.

Föreställ dig i stället att du är 80 år och ser tillbaka på ditt liv, skulle du vara stolt över att ha skickat ett brev till en man som inte hör av sig, eller skulle du vara stoltare av att ha tagit kontrollen över det du kan – dina egna handlingar?

ANNONS

Hitta sommarens pirrigaste leksaker hos Vuxen.se - handla diskret här.

Vuxen.se (Extern länk)

Hitta sommarens pirrigaste leksaker hos Vuxen.se - handla diskret här.

Läs mer

 1. MENTAL HÄLSA

  Fråga Wellness psykolog – om allt

 2. ONANI

  Onani – Det förbjudna solo-sexet

 3. SEX

  Få mer energi och livslust med sex

Text
 • Wellness