Sex

Dras till det andra könet – men vill inte lämna honom

 • Wellness
Publisert:
Hon attraheras av kvinnor, men vill inte lämna sin kille sedan tre år. Sexologen Malena Ivarsson ger råd.
Hon attraheras av kvinnor, men vill inte lämna sin kille sedan tre år. Sexologen Malena Ivarsson ger råd.

Hon älskar sin kille, men sex med honom ger avsmak. Hon attraheras av kvinnor, men vill inte lämna sin sambo. Hur går hon vidare? Sexologen Malena Ivarsson ger råd.

Fråga:

Jag är en tjej på 27 år som varit tillsammans med min kille i tre år. Vi älskar verkligen varandra men vi har inget sexliv. Vi har inte haft sex det senaste året. Och jag vet att vi inte kan fortsätta så här. När vi hade sex så tyckte jag inte att det var något speciellt, jag gjorde det mest för att man bör ha det och för min killes skull. Nu vill jag inte ens att han rör vid mig eller smeker eller kysser mig.

Jag får bara avsmak av det. Ändå älskar jag honom. Vi kramas fortfarande och det känns skönt. Ibland undrar jag om jag är lesbisk för jag tänder på att se kvinnokroppar i porrfilmer. Samtidigt vill jag fortsätta med min sambo.

”Hjälp”

Svårt att komma? Sexologens tips för att lättare få orgasm

Malena svarar:

Malena Ivarsson är sociolog, sexolog och författare. I många år har hon svarat på läsarnas frågor om sex, samlevnad och relationer.

Vi har alla både hetero och homosexuella drag i vår personlighet. Några väljer att uteslutande leva ut den ena sidan , medan andra under livets gång lever ut båda. En del upptäcker relativt sent att de är homo eller bisexuella, och med sent menar jag att man som du levt en längre tid i ett heterosexuellt förhållande, medan andra blir medvetna om sin läggning tidigt i livet.

Det är aldrig bra att tränga bort viktiga känslor och egenskaper. Men därmed inte sagt att man måste leva ut dem heller. Utan mitt råd är att du via rfsl.se skaffar dig mer insikter och kunskap om din sexualitet för att få hjälp med att orientera dig och ta ställning.

ANNONS

REA hos Vuxen - upp till 69 % rabatt på utvalda sexleksaker.

Vuxen.se (Extern länk)

REA hos Vuxen - upp till 69 % rabatt på utvalda sexleksaker.
Wellness shop

Läs mer

 1. MENTAL HÄLSA

  Fråga Wellness psykolog – om allt

 2. SEX

  Sexställningen du kommer älska – enligt ditt stjärntecken

 3. SEX

  Få mer energi och livslust med sex

Text
 • Wellness