"Gränsen mellan vila och att vara sexuell är väldigt låg"

  • Sebastian Lundgren
Publisert:

När blir sex något som får oss att slappna av istället för en press och ytterligare en sak på att göra listan? I veckans avsnitt pratar Erika Kits Gölevik och Marika Smith om konsten att prioritera den typen av vila som ger verklig återhämtning och med det – ökad sexlust!

– Att vila är att vara på plats i mig själv och gränsen mellan det och att vara sexuell är väldigt låg, säger Marika och påminner om att sexlust bor i mig och inte är något min partner ska ge mig, eller tvärtom.

– Ju mer man känner att min sexualitet är min energidepå, inte en reservoar som min partner ska pumpa ur, ju mer energi får jag av det, säger Marika och fyller i:

– Det här är inte en självklarhet, även om man gillar sex kan man ha bilden av att det är något man är skyldig sin partner eller något man "bara gör" och då blir det svårt att hämta kraft där. När du känner att allt du gör och tänker sexuellt är ett uttryck för dig, blir sex ett sätt att vila.

I den här serien av Revolutionskvarten pratar Erika Kits Gölevik med sexinspiratören Marika Smith om närhet, kommunikation, rörelse, kropp, själ och sex.

Secret Affair - Mini Vibrator

vuxen

Secret Affair - Mini Vibrator

269,00 kr299,00 kr

Tillfälligt slut

Wellness shop

Redaktionens val

  1. HÄLSA

    Här hittar du alla avsnitt av podden Revolutionskvarten

Utforska Wellness

Om skribenten

  • Sebastian Lundgren