Få mer energi och livslust med sex

  • Rebecka Wållgren
Publisert:

Ger sex energi eller tar det energi? Erika Kits Gölevik och Martin de la Foi reder ut det mesta kring just energi, ork och tid i podden Revolutionskvarten.

– En av de första sakerna som ryker när man är stressad och trött är ofta sexlusten, säger Erika Kits Gölevik.

Sexinspiratören Marika Schmidt menar att man i stället ska se sex som något som ger en energi och livslust.

– Mitt mål för folk som ber om hjälp är att ta dem från ett ställe där de känner att sex är ännu något på to do-list. Att ta dem från att se sex som något som tar energi till att se sex som något som ger energi, berättar sexinspiratören Marika Schmidt i Revolutionskvarten.

Gladare och piggare med sex

– Det sker ju inte av sig själv utan man måste påminna sig själv om att om jag offrar en timmes sömn nu för att ha sex så kommer jag ända att vara piggare och gladare imorgon eftersom sex ger andra typer av energi, säger Marika.

Marika menar även att det handlar om närvaron. Att vara på plats i sig själv, att inte tänka på annat utan att vara närvarande i stunden.

– Min vila består i att vara på plats i mig själv. Att vara närvarande i hur saker känns och inte tänka på tio andra saker.

Lyssna på hela avsnittet av Revolutionskvarten som handlar om tid, energi och ork och se även filmen där Erika Kits Gölevik pratar om hur man ska förhålla sig till mobiltelefonen och tiden den tar.

Redaktionens val

  1. HÄLSA

    Borde man planera sin träning efter menscykeln?

  2. MENTAL HÄLSA

    Så lär du dig att möta rädsla och stress med lugn

Utforska Wellness

Om skribenten

  • Rebecka WållgrenRebecka Wållgren är reporter och redaktör för Aftonbladet Wellness sedan februari 2021. Rebecka började på Aftonbladet 2013 och arbetade redan då på Wellness. Hon har även varit på Viktklubb, Wendela och The You Way. Sedan tog hon en sväng till Bonnier Magazines & Brands där hon var webbredaktör för Lantliv och Sköna hem. Utbildning: Rebecka har gått journalistprogrammet vid Göteborgs universitet. Tidigare har hon även studerat Litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet.