Äntligen är Wellness här!

 • Rebecka Wållgren
Publisert:

Gua sha, kallbad och vinterlöpning. På Wellness får du ta del av de senaste hälsotrenderna, rönen och experternas tips. Vi vill inspirera och boosta – utan pekpinnar.

I april 2011 gav Aftonbladet ut magasinet Wellness ut för första gången. Tio år efter premiären återlanseras Wellness som sajt med ambitionen att hjälpa läsaren att hitta sin styrka inifrån och ut. Utan förmaningar, men med lust.

Wellness är så mycket och vi vill vara överallt. Vi ger dig de mest effektiva träningstipsen, som hur du tränar hela kroppen med gummiband. Vi informerar om de senaste kostråden, som AIP – hur fungerar det? Men vi hjälper också läsaren att se inåt: Vad behöver jag för att må bra? Är meditation något för mig? När blir min stress farlig, och vad finns det för hjälp?

Journalistik om hälsa är och har alltid varit en stark del av Aftonbladet. Med satsningen på en egen sajt för Wellness kan vi nu erbjuda våra läsare en riktigt bra upplevelse med allt som intresserar och inspirerar den som vill må bra och dessutom en helt ny miljö för våra annonsörer, säger Lena K Samuelsson, publisher för Aftonbladet.

Sara Dahlström, Sheila Arnell, Magnus Fridh och Erika Kits Gölevik kommer att inspirera och engagera oss på Wellness.

Wellness profiler

I poddar, tv-klipp och artiklar guidar vi läsaren genom snippsauna, ansiktsyoga och trendiga vinterbad. Och med oss har vi ett helt gäng profiler och experter. Som PT:n Sara Dahlström (även känd som Fitnessfeministen på Instagram där hon driver ett av Sveriges största träningskonton), Erika Kits Gölevik, hälsojournalist, tränare och grundare av Träningsrevolution, samt yoga- och meditationsexperterna Magnus Fridh och Sheila Arnell. De kommer att bjuda på rolig styrketräning som passar alla, guidad yoga och meditation samt en hel rad tips om hur man göra för att må bra. För det handlar inte enbart om ett visst antal övningar, det är så mycket mer som spelar in i vårt välmående.

– Wellness ska möta ett tydligt behov. Vi pratar och tänker mer på vår hälsa än någonsin. Förstås har pandemin påverkat, vi vänder oss inåt. Hur ska jag hitta ett lugn i en orolig värld? Jag hoppas att Wellness kan guida på vägen. Vi tar hälsa på allvar och vi tar våra läsare på allvar. Vi vill vara en trygg och trovärdig sajt, säger Ida Söderberg, redaktör för Wellness.

Ida Söderberg är redaktör för Wellness

Redaktionens val

 1. UNDERLIV

  Snippsauna – som en ångbastu för underlivet

 2. YOGA

  Ansiktsyoga – övningar som lyfter ansiktet och ger mer glow

 3. HÄLSA

  Vinterbadet kan göra under för hälsan

Utforska Wellness

Om skribenten

 • Rebecka WållgrenRebecka Wållgren är reporter och redaktör för Aftonbladet Wellness sedan februari 2021. Rebecka började på Aftonbladet 2013 och arbetade redan då på Wellness. Hon har även varit på Viktklubb, Wendela och The You Way. Sedan tog hon en sväng till Bonnier Magazines & Brands där hon var webbredaktör för Lantliv och Sköna hem. Utbildning: Rebecka har gått journalistprogrammet vid Göteborgs universitet. Tidigare har hon även studerat Litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet.