Skaka bort stressen med skakmeditation

Publisert:

Har du testat skakmeditation? Det kan se lite tokigt ut men är riktigt effektivt för att få ner stressnivån.

– När man skakar går det inte att vara spänd samtidigt så kroppen kommer att börja slappna av, säger Wellnessprofilen Erika Kits Gölevik.

När man känner sig stressad och axlarna har hamnat lika högt upp som örhängena så behöver vi hjälpa kroppen att slappna av och då fungerar det utmärkt att skaka menar Erika Kits Gölevik.

– När vi har sjukt mycket i huvudet så svarar kroppen, axlarna åker upp, det blir en fysisk respons på all mental spänning. Då kan vi hjälpa kroppen att slappna av för att sedan även få tankarna att slappna av och då fungerar skak-meditation väldigt bra.

Hur går skakmeditation till?

Ställ dig med benen höftbrett isär och hitta svikten i knäna, börja gunga. Tänk dig sedan att du har deg på fingrarna, börja skaka händerna och låt det intensiva skakandet fortsätta i hela kroppen. Skaka till sist så mycket du kan men hår, ansikte, händer och hela kroppen.

– När man skakar så här så går det inte att vara spänd samtidigt så kroppen kommer att börja slappna av. Det är som att man tar allting som sitter uppe i huvudet och skakar ner i kroppen så att det jämnar ut sig.

Utforska Wellness

Om skribenten

  • Rebecka WållgrenRebecka Wållgren är reporter och redaktör för Aftonbladet Wellness sedan februari 2021. Rebecka började på Aftonbladet 2013 och arbetade redan då på Wellness. Hon har även varit på Viktklubb, Wendela och The You Way. Sedan tog hon en sväng till Bonnier Magazines & Brands där hon var webbredaktör för Lantliv och Sköna hem. Utbildning: Rebecka har gått journalistprogrammet vid Göteborgs universitet. Tidigare har hon även studerat Litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet.