Få ur dig alla spänningar – flippa ur på en kudde

 • Rebecka Wållgren
Publisert:

Att boxas, sparka, springa intervaller eller kanske bara tillåta sig själv att flippa ur helt på en kudde. Det ser kanske ut som galenskap vid första anblicken men testa. Aggressioner och spänningar släpper och du hittar din egen urkraft.

Ibland behöver man visa vart skåpet ska stå både för sig själv och för andra. Och då kan en kudde vara till bra hjälp.

– Jag är helt övertygad om att om man går och sväljer saker hela tiden så fastnar det till slut och så blir man inte så trevlig alls och det blir ingen glad av. Men det funkar inte att gå runt och morra åt alla heller och då tar man en kudde till hjälp. Man får helt enkelt använda den här kudden och drämma den i backen 110 gånger.

Var pisstydlig och förbannad

När man börjar slå kudden i marken är det lätt att börja skratta eller gråta något som Erika menar är flyktvägar.

– Man märker också vilka flyktvägar man har när man börjar göra det. Antingen börjar man garva som jag gjorde nu. Det är ett försvar. Man kan också börja gråta, det gör jag ofta när jag gör det här själv. Det är lättare att skratta bort det som känns jobbigt eller bli ett offer och gråta. Men det kan vara sjukt skönt att inte gå de vägarna som man brukar utan att verkligen tillåta sig själv att vara pissytdlig och förbannad. Slå, stampa och skrik in i kudden.

Dräm en kudde i marken och hitta din egen urkraft.
Hjärnstark

Hansen, Anders

Hjärnstark

119,00 kr

Läs mer

Wellness shop

Redaktionens val

 1. STRESS

  Skaka bort stressen? Jodå det går!

 2. MEDITATION

  Hälsoutmaningen: Gör detta en gång i veckan

 3. MENTAL HÄLSA

  Träna upp ditt fokus med tydliga rörelser

Utforska Wellness

Om skribenten

 • Rebecka WållgrenRebecka Wållgren är reporter och redaktör för Aftonbladet Wellness sedan februari 2021. Rebecka började på Aftonbladet 2013 och arbetade redan då på Wellness. Hon har även varit på Viktklubb, Wendela och The You Way. Sedan tog hon en sväng till Bonnier Magazines & Brands där hon var webbredaktör för Lantliv och Sköna hem. Utbildning: Rebecka har gått journalistprogrammet vid Göteborgs universitet. Tidigare har hon även studerat Litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet.