Så tränar du upp ditt fokus med tydliga rörelser

 • Rebecka Wållgren
Publisert:

Har du mycket energi men svårt att få något gjort? Erika Kits Gölevik har ett smart knep för att få huvudet att sluta spreta och fokusera mer.

– Rör dig tydligt så fortplantar sig den rörelsen in genom kroppen tipsar Erika.

När man har många olika tankar i huvudet blir det lätt spretigt och man får ingenting gjort. Erika Kits Gölevik liknar det vid en trasig vattenslang.

– Man kan ha jättemycket energi och få absolut ingenting gjort. Och det som är problemet då är att man är som en trasig vattenslang som sprutar åt alla håll. Det man behöver då är att ta all energi och täppa till hålen på vattenslangen så att vattenstrålen sprutar åt ett håll.

Rör dig tydligt

För att få sinnet att fokusera menar Erika att kroppen kan lära huvudet att fokusera genom att röra sig tydligt. Att stå rakt och peka med hela handen eller göra en väldigt tydlig och samlande yoga.

– Jag kan röra mig på ett sätt som är tydligt, som en yoga som är samlande där jag måste ha fokus kring mitt core och så plötsligt bara händer det. Det händer för att man samlar sig. Rör dig tydligt så fortplantar sig den rörelsen in genom kroppen.

Tydliga rörelser hjälper ditt huvud att fokusera

Redaktionens val

 1. STRESS

  Skaka bort stressen? Jodå det går!

 2. SÖMN

  Vill du sova riktigt gott? Testa att sova utomhus

 3. MENTAL HÄLSA

  Så lär du dig att möta rädsla och stress med lugn

Utforska Wellness

Om skribenten

 • Rebecka WållgrenRebecka Wållgren är reporter och redaktör för Aftonbladet Wellness sedan februari 2021. Rebecka började på Aftonbladet 2013 och arbetade redan då på Wellness. Hon har även varit på Viktklubb, Wendela och The You Way. Sedan tog hon en sväng till Bonnier Magazines & Brands där hon var webbredaktör för Lantliv och Sköna hem. Utbildning: Rebecka har gått journalistprogrammet vid Göteborgs universitet. Tidigare har hon även studerat Litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet.