Experten: Så får du kärleksrelationen att hålla

 • Rebecka Wållgren
Publisert:

Erika Kits Gölevik pratar med psykiatrikern Jörgen Herlofson om kärlek. Hur får man egentligen den där djupa varaktiga kärleksrelationen? Och måste man älska sig själv?

I revolutionskvarten dyker Erika Kits Gölevik och Jörgen Herlofson ner i ämnet kärlek. Jörgen tar oss från den rosaskimrande förälskelsen till djup kärlek.

– Förälskelse är en form av knark. Man får en påfyllnad medan kärlek handlar väldigt mycket om vad är det jag vill ge den här andra personen. Hur kan jag måna om den här personen, hur kan jag försöka göra den andra personens tillvaro bättre? Kärlek är att ge med medkänsla och omtanke. Det är ju därför man säger i nöd och lust.

Men vad är nyckeln till att kunna vara kvar när förälskelsen är slut?

– Det har att göra med hur jag tillgodoser mina egna behov, hur kan jag se till att jag får min egen låga att brinna vidare? För att kunna ha den här generösa kärleken behöver man också ha en bra relation till sig själv. Man måste vara självförsörjande och trygg i sin egen existens.

Lyssna på hela avsnittet här

ANNONS

Fynda favoriter inom mode och skönhet! Nu upp till 50% rabatt hos Åhléns.

Åhléns (Extern länk)

Redaktionens val

 1. HÄLSA

  Här hittar du alla avsnitt av podden Revolutionskvarten

 2. MENTAL HÄLSA

  Revolutionskvarten: Diagnoser har blivit en inträdesport för att få hjälp

 3. MENTAL HÄLSA

  ”Jag måste acceptera att alkoholism blev mitt kors att bära”

Utforska Wellness

Om skribenten

 • Rebecka WållgrenRebecka Wållgren är reporter och redaktör för Aftonbladet Wellness sedan februari 2021. Rebecka började på Aftonbladet 2013 och arbetade redan då på Wellness. Hon har även varit på Viktklubb, Wendela och The You Way. Sedan tog hon en sväng till Bonnier Magazines & Brands där hon var webbredaktör för Lantliv och Sköna hem. Utbildning: Rebecka har gått journalistprogrammet vid Göteborgs universitet. Tidigare har hon även studerat Litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet.