“Jag kan känna mig både blyg och osäker”

Benjamin Ingrosso är veckans Wellness-profil

Publisert:

Nytt album och ny singel: Benjamin Ingrosso har en intensiv sommar.

I en intervju med Wellness berättar han om att våga prata med tjejer på krogen, fördelarna med terapi och vikten av att leva i nuet.

Det är söndag eftermiddag och Benjamin Ingrosso har precis avslutat ett gympass: nu sitter han på sin innergård i centrala Stockholm och funderar över sina träningsvanor.

– De senaste 3-4 åren har jag varit väldigt duktig och hållit igång med någon slags träning hela tiden, säger han. Nu tränar jag på ett privat gym med personlig tränare fyra dagar i veckan och sedan försöker jag promenera istället för att åka kommunalt eller Voi. Jag är så jävla glad i maten så jag måste träna för att kunna fortsätta äta pasta och bullar.

Den 17 juni släpper Benjamin Ingrosso nya albumet ”Playlist”. Han berättar att träning och rörelse hjälper med kreativiteten.

– Så är det till hundra procent. När jag är ute och promenerar kommer oftast de bästa låtidéerna. Jag har fått nästan varje ny låtidé under en powerwalk, det är alltid någon melodislinga som dyker upp i huvudet. När jag hajkade i Los Angeles kom jag exempelvis på att jag skulle göra en cover på Lionel Richies ”All Night Long”. Plötsligt hörde jag basslingan i huvudet … Han börjar nynna högt på melodin.

– Där och då bestämde vi oss för att göra covern. Sedan är träning bra för mig eftersom jag kommer upp på morgonen och har hela dagen att arbeta. Jag älskar ju sömn och annars hade jag lätt kunnat sova bort hela dagen.

Benjamin Ingrossos kärlek till mat tycks vara lika stor som den till musik. Under våren har vi sett honom leda ”Benjamin's” på TV4 där han bjudit in kända profiler till middag och musicerande. Hänger maten ihop med hälsan?

– Ja, jag försöker hålla vardagsmaten rätt clean och nyttig: kokt potatis, svart ris, kyckling, grönsaker. På helgerna får jag unna mig allt möjligt och då kan det hända att jag besöker upp till 12–13 restauranger, haha. Jag föredrar att sitta på krogen och dricka vin framför att gå på nattklubb.

Han funderar.

– Jag är lillgammal på det sättet och missade tonårstiden när man skulle festa. Jag kan vara ute till fem på morgonen men utan att dricka, det går faktiskt även om man är nykter.

Hur är du på krogen – är du självsäker när det kommer till att gå fram och prata med en tjej?

– Jag har en tendens att bli blyg när det kommer till sådant. Jag är självsäker som artisten Benjamin Ingrosso, men som personen Benjamin Ingrosso är jag mer osäker. När det kommer till att träffa tjejer är det verkligen bara personen som ska prata, inte artisten-jaget. 

Förstår.

– Tjejer kan tro att jag är artistpersonen utanför scen och att jag har helt andra intentioner. Deras attityd kan ibland vara lite: ”Tro inte att du kan komma fram till mig bara för att du är en känd artist”. Så artistskapet kan nästan vara en nackdel för mig i sådana lägen.

Har du bra självförtroende?

– Jag har bra självförtroende när jag går in i inspelningsstudion och skapar musik, då tycker jag att jag är tillräcklig. Men jag har lite sämre självkänsla. Vi har alla saker som vi tycker är dåliga med oss själva, det spelar ingen roll om man är framgångsrik eller jobbar som artist. Jag kan känna mig både blyg och osäker.

Du har över en halv miljon följare på Instagram – påverkar sociala medier självbilden?

– Ja, jag blir lite mer självmedveten. Man måste sluta titta på hur många lajks och kommenterar man får eftersom det finns alltid någon som bräcker en. Det är ingen annan än du själv som kollar på hur många lajks som du har fått. Vi är ju egna personer med ett värde bortom hur många följare vi har och det är just det som är så fett med oss människor.

Vilken är din bästa sida?

– Jag är väldigt positiv och ser en lösning på det mesta. Mina värsta sidor är att jag har noll tålamod och dålig koncentrationsförmåga. Jag vill att saker och ting ska hända direkt hela tiden.

Vad är du för stjärntecken och speglar det din personlighet?

– Jag är jungfru och där är kännetecknen att man är lojal och hårt arbetande, men också att det finns en blyghet och att man har svårt att slappna av. Det stämmer verkligen på mig! Jag har noll tålamod och jag är alltid igång.

Har du något guilty pleasure?

– Jag tycker inte att man ska kalla sina laster för det, man ska stå för saker som man tycker om. Jag älskar att kolla på Disneyfilmer och gamla musikaler, det är kanske inte så många personer i min ålder som kan relatera till det. Sedan älskar jag att besöka Liseberg och Gröna Lund och åka karuseller.

Hur får du ihop livspusslet?

– Man är alltid på väg att få till det, men jag tror det är först när man är gammal som man kan få vardagen att funka helt och hållet. Helheten får komma senare. Idag försöker jag bara få till någon slags balans mellan träning, mat och jobb. Blir det plus minus noll så är jag nöjd.

Hur hittar du vardagsglädje?

– Jag umgås med familj och vänner, för mig är det de som skapar vardagsglädjen. Vi är väldigt tighta i min familj och ses minst en gång om dagen. Vi träffas och lunchar eller hänger hemma hos varandra. Vi är varandras bästa vänner, känner varandra utan och innan och märker om någon håller på att bli utbränd. Jag och Bianca är typ samma person bara att vi har olika kön, haha. Vi pratar dygnet runt, käkar god mat och garvar som fan.

Vad skulle du ge dig själv som 18-åring för råd?

– Den 18-åringen gjorde så gott han kunde. Jag tror att man ska göra saker som man är stolt över i nuet. Eftersom man aldrig vet hur man kommer känna i framtiden så kan man i alla fall blicka tillbaka och veta att man gjorde vad man kände för just i stunden. Man behöver aldrig ångra något då.

Har terapin hjälpt dig med några insikter?

– Ja, jag har gått en del i terapi och även om det bara är en timme i veckan så blir man klokare i längden. Det är alltid nyttigt att gå och prata med någon som kan hjälpa en med vardagsproblem.

Avslutningsvis: vilken låt på nya skivan ligger dig närmast om hjärtat?

– ”These are the times”. Det är påminnelse om att man ska stanna upp, titta sig runtomkring kring och se vad man har att vara tacksam över. Sluta sträva framåt hela tiden, stanna upp och njut av det du har.

Annons

Veckans deals: Träningsredskap

Utforska Wellness

Om skribenten