”Den tuffa ytan var inte jag – jag är som en glad hund”

Isabella Löwengrip är veckans Wellnessprofil

Publisert:

Isabella Löwengrip har genomgått ännu en förvandling: den här gången har hon blivit sig själv.

– När jag var inne i karriärsvängen behövde jag vara en hård chef och armbåga mig fram, men den tuffa ytan var inte jag. Jag är som en glad hund som tycker det mesta är kul.

Efter ett liv av offentliga personor – bloggdrottning, företagsledare, stjärnentreprenör – tycks hon slutligen ha hittat hem.
– Jag har haft två och ett halvt år av lugn och ro där jag tillbringat den mesta tiden hemma med familjen, säger hon. Jag hade en stor identitetskris när jag fyllde 30 år och tror att jag behövde den här tiden.
Hon tystnar.
– Jag har alltid identifierat mig med att vara den unga och framgångsrika entreprenören och när jag fyllde 30 år upptäckte jag att jag inte var ung längre. Så tänkte jag: jaha – vem är jag? Vad ska jag göra med mitt liv?

Isabella Löwengrip slog igenom som bloggstjärnan Blondinbella, tjänade sin första miljon innan hon fyllt 20 år och utsågs till Sveriges mäktigaste kvinna av Svenskt Näringsliv som 28-åring. 2019 kom kraschen när media publicerade fejkade besökssiffror: hon förlorade karriär och förmögenhet över en natt och lades in på psykakuten. Nu återvänder hon till näringslivet som investerare med Löwengrip Invest.

– Jag har fått tillbaka energin, landat i mig själv, blivit 32 år och fått en annan syn på karriär och framgång. Tidigare var jag driven av att det skulle låta väldigt framgångsrikt, jag tänkte investeringar i stil med: Vad kan bli nästa rubrik i Dagens Industri? Mycket av min identitet kretsade kring den sortens framgång och jag behövde hela tiden överträffa mig själv. Nu handlar det om att investera i andra bolag istället för att bygga eget och fokus kommer vara på kvinnohälsa.

Isabella Löwengrip berättar att träningen alltid har varit viktigt – både i mörka och ljusa tider.
– När jag har mått dåligt så har jag alltid sett till att hålla träningstiderna, det är något som jag aldrig har ruckat på. Jag har skippat middagar med vänner men alltid gått till gymmet. Jag kan skriva under på att fysisk träning hjälper den mentala hälsan, det är räddningen när man mår dåligt.

Vad tränar du nu?
– Jag har alltid varit en periodare och nu tränar jag EMS, det är styrketräning med elektriska impulser. Man tränar en gång i veckan och den här träningsmetoden är så bra att 20 minuter motsvarar två gympass. Det låter för bra för att vara sant och jag vet inte om det är det eftersom jag bara har gått fem gånger, haha. Men det känns bra och jag har träningsvärk.

Vilken är din bästa sida?
– Jag är modig och prestigelös, det gör inget om saker går fel och jag skäms aldrig för det. Jag tänker att nu gick det inte, då börjar jag om, det är ingen fara. Min sämsta sida är att jag kan vara för snäll och att jag är väldigt konflikträdd. I min yrkesroll är jag rak, men när det kommer till familj och vänner kompromissar jag mycket och blir lätt överkörd. Mina närmaste vänner säger att jag måste stå på mig, jag vet mitt värde som entreprenör men jag vet inte mitt värde som kompis.

Vad är du för stjärntecken och speglar det din personlighet?
– Jag är våg, född den 21 oktober, tre dagar innan man blir skorpion. Så jag känner igen mig i båda tecknen. Vågen är sprallig och social, det är väldigt mycket jag, jag vaknar glad och jag lägger mig glad. Skorpionen är mer sluten och det stämmer också, även om jag är social så har jag extremt hög integritet och det tar lång för mig att släppa in en ny vän.

Vad gör du när du mår riktigt dåligt?
– Tidigare har jag bara gått och lagt mig och försökt sova, men det funkar ju inte. Så nu försöker jag ta en promenad, ringa en vän, ta en dusch och byta kläder. Istället för att bara lägga mig i ett mörkt rum.

Isabella och sambon Paul Sundvik
Isabella och sambon Paul Sundvik

Du har varit öppen med dina depressioner – känns det som att du har kommit ut på andra sidan?
– Det finns aldrig några garantier, men jag har lärt mig att depressionerna ofta blir utlösta av stress och press. Har jag dåliga dagar så går jag exempelvis inte ut och sätter mig på en restaurang med mycket folk. Istället umgås jag med vänner som ger mig energi, det hjälper när man är ledsen.

Hur minns du kollapsen 2019?
– Jag hade haft en spikrak karriär och när kraschen kom fick jag stanna på sjukhus eftersom jag inte var glad. Det intressanta är att när jag gjorde en radiointervju efteråt sade jag att jag var en melankolisk person och det kan jag inte alls känna igen mig i idag. Det är fint på något sätt.
Hon fortsätter.
– Jag har träffat en person som jag lever med och jag har fått nya kompisar. Det är en klyscha, men pengar gör dig inte lycklig, lycklig blir du av nära och kära, Jag kan gå i god för det.

Starkt att du inte längre identifierar dig som en melankolisk människa.
– När jag träffade Paul för två och ett halvt år sedan sade jag direkt att jag inte är en social person. Vi kan inte ha middagar med kompisar varje vecka och ska vi ha gäster får det vara max fyra personer. Nu inser jag att det var mitt gamla levnadssätt som gjorde att jag gick in i mitt skal. Idag är det jag som bjuder in folk till middagar och fika, haha.

Var tror du att det depressiva kommer ifrån?
– Jag och mina psykiatriker har försökt gå till botten med det, om det är någon typ av diagnos eller om det beror på yttre omständigheter. Vi börjar landa i att jag är en normal och glad person, men jag har haft många motgångar och utmaningar. Min uppväxt med föräldrarna var inte optimal och jag har synts mycket i media sedan jag var ung. Så det är inte så konstigt att man hamnar i svackor.

Du har haft många mediala personor, vem är du egentligen?
– Jag är glad och lugn och kreativ och jag tycker om att skapa. När jag var inne i karriärsvängen behövde jag vara en hård chef och armbåga mig fram, men den tuffa ytan var inte jag. Jag är som en glad hund som tycker det mesta är kul.

Hur hittar du vardagsglädje?
– Knepet är att hitta glädjen i det lilla. Det behöver inte vara några stora saker, det kan vara att köpa ett gott pålägg till frukosten, träffa en kompis eller inhandla ett nytt doftljus. Nu har jag upptäckt något nytt som gör mig glad: rensa. Det ska jag göra i helgen. Rensa hemma och möta nya året med ett städat hem.

Måste fråga: vad är det för pålägg du köper som gör dig så glad?
– Haha, jag går till charken och köper parmaskinka eller något annat gott. Det funkar verkligen.

ANNONS

Black Oudh – exklusivt doftljus från Rituals

Åhléns (Extern länk)

Utforska Wellness

Om skribenten