Så njuter du av att laga mat i skogen – tre smarta hacks

 • Rebecka Wållgren
Publisert:

Släpp tanken på lättviktsprylar och pulvermat. Erika Kits Gölevik bjuder på smarta knep för att verkligen kunna njuta av att äta i skogen och hitta sin inre harmoni.

Och visst smakar all mat gott utomhus. Även den som är ful.

Hur gör man för att verkligen njuta av att laga mat över öppen eld. Wellnessprofilen Erika Kits Gölevik har ett helt gäng med smarta lifehacks som gör den där måltiden i skogen lite mer harmonisk.

Erikas knep för att njuta av att laga mat i skogen

Hack 1: Parkera där ni ska äta

–Här ska ni få ett lifehack som slår allt. Parkera där ni ska äta! Så att ni kan äta gott. Fördelen med det är att man kan ta med sig allt. Då kan man sluta jiddra med en massa lättviktsprylar utan man kan till och med ta med sig en gjutjärnspanna, för det är astrevligt

Hack 2: Ta med en starter

– När man väl har kommit ut då är man hungrig och när man är hungrig har man inte svinbra tålamod och när man inte har svinbra tålamod då är man inte jättetrevlig så tips nummer två är att alltid ta med sig en ”starter” och jag tycker att soppa i termos är en väldigt bra ”starter”.

Hack 3: Plättar i gjutjärnspanna

– När man ätit soppan tar man fram det tunga artelleriet som gör att alla älskar att vara i skogen. Nämligen plättar. Och då är det bra med en gjutjärnspanna. Den väger ju mycket så det är inget för vandringen men den tål ju värme överallt så den kan man ställa direkt på elden. Och sen har man gjort pannkakssmeten hemma så steker man plättar av den som man serverar med hjortronsylt och grädde.

ANNONS

Fynda favoriter inom mode och skönhet! Nu upp till 50% rabatt hos Åhléns.

Åhléns (Extern länk)

Redaktionens val

 1. STRESS

  Skaka bort stressen? Jodå det går!

 2. SÖMN

  Vill du sova riktigt gott? Testa att sova utomhus

 3. MENTAL HÄLSA

  Träna upp ditt fokus med tydliga rörelser

Utforska Wellness

Om skribenten

 • Rebecka WållgrenRebecka Wållgren är reporter och redaktör för Aftonbladet Wellness sedan februari 2021. Rebecka började på Aftonbladet 2013 och arbetade redan då på Wellness. Hon har även varit på Viktklubb, Wendela och The You Way. Sedan tog hon en sväng till Bonnier Magazines & Brands där hon var webbredaktör för Lantliv och Sköna hem. Utbildning: Rebecka har gått journalistprogrammet vid Göteborgs universitet. Tidigare har hon även studerat Litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet.