Denna text är kommersiell och innehåller annonslänkar

Så hanterar du jobbångesten – bästa knepen för att må bra i höst

  • Ida Gustafsson
Publisert:

Att semestern är slut och att vi går mot mörkare tider kan få vem som helst att börja tvivla på tillvaron.
Vi listar de bästa tipsen som kan lindra jobbångesten och göra hösten till något att se fram emot!

Du är tillbaka på jobbet och sommarsemestern är slut, det kommer att bli allt mörkare på kvällarna och pandemin ligger fortfarande som ett täcke över allt. Dessutom är det en arbetsgivarjul i år, så möjligheterna till maxad ledighet över jul och nyår är dessutom färre än någonsin. Och sen när höstvädret drar in redan i augusti, ja då är det kanske inte så konstigt att det känns lite dystert.

Så hanterar du jobbångesten

Vi listar de bästa tipsen och böckerna som kan hjälpa till att råda bot eller mildra ångesten efter semestern.

Skicka blommor till dig själv

Unna dig blommor från Interflora.

Du behöver inte fylla år för att förtjäna en vacker blombukett. Bara att det är fredag kan räcka! Interflora har ett abonnemang på blommor där du kan välja att få snittblommor när eller hur ofta du vill. Läs mer och boka här.

Boka en spa-weekend

Ett miljöombyte kan göra stor skillnad för humöret och det är förstås alltid trevligt att ha något i kalendern att se fram emot. Ett besök på ett spa för ett par timmars avkoppling är alltid en bra idé på hösten. Njut av heta källor, spabehandlingar och god mat på populära japanska spa:et Yasuragi i Hasseludden utanför Stockholm. Läs mer och boka ditt spapaket här.

Boka in dig på spa.

Hitta ditt inre lugn

Använd hösten för att hitta din inre balans. Boken med den talande titeln En liten bok om inre lugn lär dig just det. Författaren är en amerikansk psykoterapeut med över 30 års erfarenhet som i steg för steg guidar i hur man kan bli tillfreds med sin omgivning och sig själv.

Wellness shop

Njut av naturen

Packa matsäck och ta en tur på någon av Sveriges alla vandringsleder. På Svenska Turistföreningens hemsida eller via din kommun eller region kan du hitta olika natursköna vandringar som är perfekta för en helgutflykt. Glöm inte kaffetermosen!

Wellness shop

Hantera din ångest

Två världsledande forskare inom beteendevetenskap och psykologi, Susan M. Orsillo och Lizabeth Roemer, har skrivit en bok om hur man kan lära sig att hantera svåra känslor som oro, ångest eller stress i vardagen för att steg för steg närma sig det liv man egentligen vill ha. Boken kompletteras med praktiska övningar i mindfulness.

Wellness shop

Besök Lars Lerins konstmuseum

Njut av vackra akvareller och höstsolen – som ju alltid skiner i Karlstad. Via Nordic Choice Hotels kan du boka in ett paket med övernattning och ett besök på den otroliga konsthallen Sandgrund. Läs mer och boka här.

Tyngdtäcke

Sov bättre i höst med ett tyngdtäcke som sluter om dig som en varm och mysig kram hela natten. Cura of Sweden har tyngdtäcken från 4 kilo upp till 16 kilo.

Wellness shop

Lär dig hantera dina förväntningar

Känns det som att livet inte blev som du förväntat dig? Med boken Verklighetsglappet skriver psykologen Åsa Kruse om hur orealistiska förväntningar på oss själva kan tära på självkänslan och skapa stress och oro – men också hur man kan lära sig att se på livet som det är.

Wellness shop

Lyxigt doftljus

Ett sätt att hantera höstångesten är att anamma höstmörkret och addera mysiga och väldoftande doftljus som kan sprida härlig doft i hela hemmet. Rituals populära Rituals of Sakura serie har ett doftljus luktar som friska körsbärsblommor. Läs mer och köp här.

Doftljus från Rituals

Ny kokbok

Slipp den tråkiga matstressen i höst och ha kul i köket i höst! Zeina Mourtadas kokbok med matsedlar för hela veckan kommer garanterat underlätta i vardagstristessen. I boken finns recepten på vardagsmat som funkar från världens alla kök och praktiska veckomenyer.

Wellness shop

Om skribenten

  • Ida Gustafsson redaktör på Aftonbladet och Wellness. Hon har tidigare jobbat på magasin med inriktning på mode, inredning och skönhet men också som nyhetsreporter på Aftonbladet. Hon har en kandidatexamen i journalistik från Mittuniversitetet.